Gazete Vatan Logo

‘Mutlu oldum rahatladım’

Konya’da apartmandaki hissesini müteahhitte vermediği için komşuları tarafından baskı gördüğünü öne sürerek toplantıyı basıp katliam yapan Küççüktürk’ün ifadesi bile şiddet doluydu

‘Mutlu oldum rahatladım’

Konya Ereğli’de 8 daireli bir apartmanın 3’üncü katında annesi ile birlikte oturan çiftçi Cem Küççüktürk’ün komşuları, binanın yıkılıp 7 katlı yapılması için müteahhitler Arda Sezen ve ortağı Erhan Kabak ile anlaştı. Küççüktürk, evini tahliye etmedi. Komşularının 6 Ocak’ta müteahhitin ofisinde toplantı düzenleneceğini öğrenen Cem Küççüktürk, arkadaşı Savaş Kaynak’a daha çok mermi ateşlediği için 10 bin liraya kalaşnikof siparişi verdi. Küççüktürk, 6 Ocak günü sipariş verdiği silahı almaya gittiğinde Kaynak, kalaşnikof yerine 3 pompalı tüfek verince “Ben sana 10 bin lira verdim. Sen bana 1000 liralık tüfek veriyorsun” diyerek Kaynak’ı pompalı tüfekle öldürüp, cesedini de su kuyusuna attı. Kaynak’ı öldürdükten sonra çamurlu kıyafetlerle toplantının yapılacağı müteahhitin ofisine giren Cem Küççüktürk, müteahhitlere tarladan geldiğini, kıyafetlerini değiştirip avukatıyla geri geleceğini söyledi. Tekrar ofise gelen Küççüktürk, 10 kişinin bulunduğu iş yerinde komşuları Müslüm Gök (53), babası İbrahim Gök (80) ile Şaban Kurtsal (57) ve ağabeyi İsmail Kurtsal’a (65) ateş açtı. Müteahhitler Arda Sezen, Erhan Kabak ile diğer komşular ve çalışanlar kaçarak kurtuldu. Teslim olan Cem Küççüktürk, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Öldürmek istediğim herkes yoktu

Cem Küççüktürk, katliamı kalaşnikofla yapmayı da planladığını itiraf ederek, silahı getirmediği için önce arkadaşı Savaş Kaynak’ı öldürdüğünü söyledi. Küççüktürk, “Öldürmek istediğim herkes ofise gelmemişti. Ben de çamurlu kıyafetlerimi değiştireceğim diyerek oradan ayrıldım” diye konuştu. Küççüktürk’ün ifadesinde, “Olaydan önce tüm sevdiklerimle vedalaştım. Annemin elini öpüp, ayaklarına kapandım. Hiç pişman değilim. Çok mutlu oldum. Rahatladım. Tek pişmanlığım müteahhitleri öldüremedim” dediği öğrenildi.

Sıfır daire ve 350 bin lirayı reddetti

Saldırıdan yara almadan kurtulan müteahhit Arda Sezen (39), Cem Küççüktürk’e, sıfır daire ve para teklifinde bulunduklarını ancak kendisinin kabul etmediğini ileri sürdü. Yaşananları anlatan Sezen, şöyle konuştu: Kendisine bitmiş bir daire veya 350 bin lira para teklif ettik. Ama o hiçbirini kabul etmedi. Olaydan önceki gün akşam beni aradı, ‘Sabah avukatımla geleceğim’ dedi. Sabah geldiğinde kıyafetleri çamurluydu. ‘Tarladan geliyorum üzerimi değiştirip geleyim, komşulara ayıp olmasın’ dedi. İlk geldiğinde silah yoktu. Hatta üzerinde silah olmadığını göstermek için kabanını çıkardı. Sonra silahla gelip ofise girer girmez ateş etmeye başlayıp katliamı yaptı. İlk olarak oturan komşularını hedef aldı. Herkes kaçmaya başladı. Çoğumuz arka kapıdan kaçarak canımızı kurtardık.

Haberin Devamı