Gazete Vatan Logo

'Müslüm'ü gördüm yaşıyor'

'Müslüm'ü gördüm yaşıyor'

Kasım ayında by-pass ameliyatı geçiren; sonrasında karaciğer ve böbrek yetmezliği sorunu yaşayan, Müslüm Gürses yaşam mücadelesini kaybettiği haberi herkesi yasa boğdu. Doğan haber ajansı ve Cihan haber ajansı, 59 yaşındaki sanatçının öldüğü haberini duyurdu. Ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kişisel twitter adresinden başsağlığı mesajı yayınladı. Son açıklama ise Gürses'in tedavisini sürdürdüğü hastaneden geldi. Yapılan açıklamada ünlü sanatçının beyin ölümünün gerçekleşmediğini, makinalara bağlı hayatını sürdürdüğü bildirildi.



SAĞLIK BAKANI ÖNCE YAZDI SONRA SİLDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında Gürses'i kaybettiğimizi yazdı. Hastaneden gelen açıklamadan sonra Bakan Müezzinoğlu paylaştığı başsağlığı mesajını sildi. İşte o mesaj...



MÜEZZİNOĞLU'NDAN TWEET AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendi twitter hesabından Müslüm Gürses' in ölümüyle ilgili atılan tweetin teknik bir hata olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu,"Bizim arkadaşlar teknik bir hata yapmış. Rabbim uzun ömür versin inşallah.. İki saat önce aldığım bilgi nefes alıp verdiğiydi ve durumunun kritik olduğuydu" dedi.

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, sanatçı Müslüm Gürses’in sağlık durumuna ilişkin, sanatçının yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü belirterek, ”Makine desteğiyle hayatını sürdürmekte. Genel durumu iyi değil, kaybedebiliriz. Beyin ölümü gerçekleşmiş değil” dedi.

Şener, hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses’in, son günlerdeki sağlık durumundan farklı bir durumu olmadığını belirterek, genel durumunun iyiye gitmediğini söyledi.

MAKİNA Uzun süren yoğun bakım sürecinin yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini belirten Şener, ”Gürses, halen yoğun bakımda. Makine desteğiyle hayatını sürdürmekte. Genel durumu iyi değil, kaybedebiliriz. Beyin ölümü gerçekleşmiş
değil. Genel durum itibariyle geçen süreci de düşünürsek, durumunun iyi olmadığını, özellikle son günlerde, iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek” bilgisini verdi.

Şener, ”Sanatçının hangi organlarında sorun var?” sorusunu, akciğer sorununun tam olarak çözülemediğini ifade ederek, ”Akciğer makinesiyle solunum desteği yapıyoruz. Kanını oksijenlendirerek, bu özel bir makine, onun sayesinde akciğerlerin görevini makineyle sürdürüyoruz. Kolunu, bacağını oynatıyor, ancak bilinci yerinde değil. Solunum desteğini sürdürüyoruz. Tedavisi yoğun bakım şartlarında devam etmekte” diye yanıtladı.

Müslüm Gürses’in menajerinin ”sanatçının beyin ölümünün gerçekleştiği” yönündeki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Şener, beyin ölümü için bazı kriterlerin gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, şu anda bu kriterlerin henüz gerçekleşmediğini söyledi. Şener, ”Ama bulgularımız, genel durumunun kötü olması, kötüye gidiyor olması nedeniyle böyle bir algılama, değerlendirme
yapılmış olabilir” dedi.

Şener, uzun süren yoğun bakım sürecinde pek çok komplikasyonla uğraştıklarını anlatarak, ”Böbrek yetersizliği, karaciğer yetersizliği, akciğerlerindeki sorunlar, uzun sürecin getirdiği enfeksiyonlar, vücut direnci nedeniyle uygulanan tedaviye rağmen bir problemi çözdük, bir başkası çıktı. Tıbbi tedavi ve teknik imkan olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Ama
tedaviler ve uyguladığınız yöntemler, kişinin direnci ve vücudun verdiği cevapla da ilişkili. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık” ifadelerini kullandı.




'GÖRDÜM YAŞIYOR'

Bu arada, Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur ile bazı sanatçı dostları da hastaneye geldi. Nur, hastaneye girerken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.Yakınlarına 'öldü de bana söylemiyor musunuz' diyerek ağladı. Hemen Müslüm Baba'nın tutulduğu yoğun bakım odasına giren Muhterem Nur çıkışta 'Vatan' muhabirlerine 'Müslüm'ü gördüm yaşıyor' dedi. Hayranlarından dualarını eksik etmemelerini istedi.



'ÖYLE BİR ŞEY YOK'

Müslüm Gürses'in sağlık durumuna ilişkin sabah saatlerinde çıkan iddialar üzerine Gürses'in sanatçı dostlarını hastaneye geldi.

Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Selami Şahin'in yanı sıra Sezen Aksu da hastaneye koşanlar arasındaydı. Gürses'in eşi Muhterem Nur'la görüştükten sonra hastaneden ayrılırken basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Aksu, "Yaşıyor, beyin ölümü de gerçekleşmiş değil, doktorlar söyledi. Onun için dua etmek lazım. Ümit kesilmez diyorum ben. Sosyal medya çalkalanmış, fakat beyin ölümü diye bir şey yok yani şu anda" dedi.

KILIÇDAROĞLU, MÜSLÜM GÜRSES’İ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçı Müslüm Gürses’i tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde ziyaret etti. Kılaçdaroğlu ziyaretin ardından kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Gürses’in sağık durumunu merak ettik. Çelişkili haberler çıktı sosyal medyada. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Hekim arkadaşlar ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Eşi ile görüştük.Allah’tan şifalar diliyoruz. İnşallah biran önce sağlığına kavuşur huzur içinde evine döner. Sanatçı dostları merak ediyor. Müslüm Gürses, Türkiye’nin ortak paydasıdır, bir değeridir. Onun biran önce sağlığına kavuşması en büyük arzumuzdur" dedi. Kılaçdaroğlu daha sonra hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı