Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Müslüm’e bir şey olursa...'

‘Müslüm’e bir şey olursa...'

Muhterem Nur, son 1 haftada yaşadıklarını ilk kez VATAN’a anlattı

Müslüm Gürses’in 30 yıllık hayat arkadaşı Muhterem Nur, “Ameliyatı hiç istemedi. Evdeki koltuğa yapıştı. ‘Hadi gidelim’ deyince ‘By pass gibi kadınsın’ dedi. Doktora ‘Ameliyat koltuk altından mı?’ diye sordu, hayır cevabını alınca yine vazgeçti. Giderkenki o son bakışını unutamıyorum.”

Geçtiğimiz Perşembe geçirdiği by pass ameliyatının ardından 5 gündür yoğun bakımda tutulan Müslüm Gürses’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Solunum ve diyaliz makinasına bağlanan Gürses’i 30 yıllık hayat arkadaşı Muhterem Nur bir an olsun yalnız bırakmıyor. Ayakta durmakta zorlanan, sık sık ağlama krizleri geçiren Muhterem Nur, son 1 haftada yaşadıklarını ilk kez VATAN’a anlattı.

- Fırtınalara tutulduk, başımızda volkanlar... Çok acı çekiyorum, ölüyorum. Ona bir şey olursa yaşayamam, ölürüm. Artık dayanamıyorum, çok kötüyüm. Tek isteğim; Allah yardımcımız olsun, onu bana geri göndesin. Müslüm’ü o ameliyata götürdüğüme önce çok pişman oldum. Ama sonra; bu ameliyatı olmasaydı, ellerimden birden kayıp gidecekti diyorum.

- Müslüm bu ameliyata gitmeyi hiç istemedi. Evde ‘Hadi hazırlan’ dediğimde salondaki koltuğa adeta yapıştı, kalkmak istemedi. Ben yine gidelim deyince bu kez sinirlendi ve ‘Bay pass gibi kadınsın’ dedi. Sinirleri bozulmuştu, sonra böyle dediği için çok üzüldü. Hastaneye gittik. Odada hazırlanırken doktora ‘Bu ameliyat koltuk altından değil mi?’ diye sordu. Doktor ona ‘Hayır göğüsü yaracağız, by pass olamanız gerekiyor’ deyince çok korktu. Hemen bana dönüp ‘Ameliyat olmaktan vazgeçiyorum, hadi kalk evimize gidelim’ dedi. O anda ben de korktum, eve dönmeye karar verdik. Ama sonra doktoru bize güzel şeyler söyledi, içimiz rahatladı, ikna olduk.

- Yeni bir telefon almıştı, onu çok seviyordu. Onu cebine koydu. Sonra ben onu cebinden alacaktım. Kapıdan çıkarken bana öyle bir baktı ki o bakışı hiç unutamıyorum. Beni arkada bırakınca öyle bir baktı... (ağlıyor) İnşallah iyi olur Müslüm. Bingür Sönmez hocaya, buradaki bütün doktorlara güveniyoruz. Geçen hafta çok kötü günler geçirdik. Biraz iyileştiğine hala inanamıyorum.

- Yoğun bakımdaki odasına bir kez girdim. Sadece 1 dakika izin verdiler. Onu öyle görünce çok kötü oldum. Bambaşka olmuş, kocam paramparça olmuş. Her tarafına aletler koymuşlar. Beni göremedi bile gözleri kapalıydı. Bir an gözleri aralanır gibi oldu sonra yine daldı. Yaşadıklarım hiç kolay değil, dayanmak çok zor. Sevenleri onun sağlığı için dua etsin, Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum, arayıp soran herkese.

“Hızla iyileşiyor”

Müslüm Gürses’in doktoru Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Deniz Şener, sanatçının sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi: “Dün geceyi çok rahat geçirdi. Karaciger enzimlerinde dramatik bir şekilde düzelme var. Karaciğeri, beklediğimizden hızlı düzeldi. Hala solunum aletine bağlı, böbrekleri ise halen diyalizde... Yoğun bakımda ama her geçen saat iyiye yaklaşıyoruz. Ama önümüzdeki bir hafta yoğun bakımda kalacak” dedi. “Hayati tehlikesi geçti mi?” sorusuna Sönmez, “Dünden iyi” diye yanıt verdi.

“Sanat dünyası vefasız çıktı”

Müslüm Gürses’in prodüktörü Muhteşem Candan ise vefasızlıktan yakınarak “Sanatçı dostlarının hastaneye gelmesini beklerdim. Özellikle Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, İbrahim Tatlıses ve diğerleri.. Müslüm olsa hepsine koşarak giderdi. Ama maalesef bazı ünlü isimler kamera olmadan bir yere gitmiyorlar” dedi.

‘Reklam, moral olsun diye’

Müslüm Gürses’in rol aldığı çay reklamanın dün itibariyle yeniden yayınlanması sosyal paylaşım sitelerinde tepkiye neden oldu. Bunun üzerine firma “Yakınlarıyla görüştük ve onlar bize, Müslüm Gürses’in moralinin yüksek tutulmasının çok önemli olduğunu vurguladılar. Bu nedenle sanatçının, yakınlarının ve sevenlerinin moralinde olumsuz bir etkiye neden olmamak amacıyla reklam filmlerimizi yayınlamaya devam etme kararı almış bulunuyoruz” dedi. (Umut ÜNVER)

Say’dan ‘Müslüm Baba’ya acil şifalar

Müslüm Gürses’le arabesk konusunda kısa bir süre önce ateşli bir polemiğe giren ünlü piyanist Fazıl Say, yoğun bakımdaki şarkıcıya Facebook’tan seslendi. Say, facebook sayfasında Müslüm Gürses’e geçmiş olsun mesajı gönderirken şunları yazdı; “Müslüm baba’ya acil şifalar diliyorum, en derin hislerimle; dayansın ve yaşamak kazansın, hayata dönsün isterim. En sert tartışmalarda en ağır sözleri karşılıklı söylemiş olsak bile, bu hayatta bambaşka müzik kulaklarımız, bambaşka gelecek hayallerimiz olsa bile, sonuçta bütün kavgalar da insanidir, bir insanın yaşama dönmesini istemek de insanidir, sonuçta insanız, ölümden değil, yaşamaktan yanayız, hayata dön Müslüm baba. Fazıl Say.”

Haberin Devamı