Gazete Vatan Logo

"Mülteci hareketini kontrol altına almış durumdayız"

Hollanda'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Daan Huisinga, "Hep birlikte Türkiye üzerinden mülteci hareketini kontrol altına almış bulunmaktayız. Terörizme karşı mücadelemize, eskisinden daha yoğun devam etmekteyiz." dedi.

"Mülteci hareketini kontrol altına almış durumdayız"

Antalya'da bir otelde düzenlenen Hollanda Kralı Willem Alexander'ın "Kral Günü" kutlamasında konuşma yapan Huisinga, Türkiye ile Hollanda ilişkisinin 404 yıldır devam ettiğini ve bu ilişkilerin daha sıkı olarak sürdüğünü belirtti.

Huisinga, Kral Willem Alexander'ın doğum gününü kutlamak için bir araya geldiklerini ifade ederek, kralın geçen hafta 49 yaşına girdiğini kaydetti.

Türkiye ile Hollanda'nın başta terörizm olmak üzere birçok alanda işbirliğinin sürdüğünü vurgulayan Huisinga, şöyle konuştu:

Geçtiğimiz yıl Türkiye, Hollanda ve Avrupa Birliği ülkeleri başta terörizm ve göç olmak üzere, mevcut zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışmalar yaptı. Hep birlikte Türkiye üzerinden mülteci hareketini kontrol altına almış durumdayız. Terörizme karşı mücadelemize eskisinden daha yoğun devam etmekteyiz. Aynı zamanda geçen ay Brüksel'de dün Gaziantep'te daha önceleri İstanbul ve Ankara'daki saldırılardan sonra daha fazla şeyler yapılması gerektiği de sürekli hatırlatılmaktadır."

Haberin Devamı

Huisinga, Hollanda'nın, Avrupa Birliği konseyinin başkanlığını yaptığını anımsatarak, bu görevin ilişkileri güçlendirmek ve işbirlikleri kolaylaştırmak gibi ek bir sorumluluk taşıdığını anlattı.

Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz de hedeflerinin Türkiye ve Hollanda ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra bölgeyi ziyaret eden ve bölgede yaşayan Hollanda vatandaşlarının sorunlarına çözüm üretmek ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin ilk defa EXPO'ya ev sahipliği yaptığını söyleyen Titiz, Hollanda'nın da EXPO 2016 Antalya'ya destek verdiğini ve bu destek sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam edeceğini dile getirdi.