Gazete Vatan Logo

‘Muhalefet istemiyorsa başkanlık doğru iştir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İstanbul’da sanayicilere seslenirken ‘başkanlık’ sisteminin önemini anlatıp “Muhalefet başkanlık sistemini istiyor mu? İstemiyor. İstemiyorsa çok doğru bir iştir bu. Bu kadar basit” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan’ın gündeminde 7 Haziran seçimleri, yeni anayasa ve ‘başkanlık’ sistemi vardı. Erdoğan şunları söyledi:

7 HAZİRAN KIRILMA NOKTASI: ‘Yeni Türkiye’ içerisinde takdir edersiniz ki hızı artıracak bir sistem değişikliğine şiddetle ihtiyaç vardır. Haziran 7, Türkiye’nin adeta bir kırılma noktasıdır. 400’ü alan iktidar yeni anayasayı da kuracaktır.

HIZLI GİTMELİYİZ: Yeni anayasa çalışmalarımız içerisinde en önemli başlıklardan bir tanesi de bizim ‘başkanlık sistemi’ olayıydı. Hızlı gitmemiz gerekiyordu, seri kararlar almamız gerekiyordu. Birisini görevden alıyorsunuz yargı iade ediyor. Böyle devlet idare edilir mi? Yeni anayasa ile birlikte memur işçi ayrımını da ortadan kaldırmak lazım. Muhalefet başkanlık sistemini istiyor mu? İstemiyor. İstemiyorsa çok doğru bir iştir bu. Bu kadar basit.

Haberin Devamı

BİZ BİZE YETERİZ: Dostunu yolda tanırsın. Kiminin de kardeşlik adı altında gizli niyetleri olduğunu bu süreçte gördük ve yollarımız ayrıldı. Gidenlere, yolunu saptıranlara uğurlar olsun. birbirini sırtından hançerleyen nankörlerin, hainlerin düştükleri çukurlara, tuzaklara düşmeyeceğiz. Bunu Kırşehir’de gördüm. Siyasi hayatımda bugüne kadar yapmış olduğumuz açılışların ve mitinglerin en muhteşemini yaptık.

‘Oradan besleniyorlar’

Erdoğan faiz konusunda da şöyle dedi: “Yüksek faizi görmediler. Çünkü oradan besleniyorlar. Kendi cebinden koyduğu parayla değil. Yatırım istiyorsak faizlerin düşmesi gereken en düşük noktaya düşmesi lazım. Şu anda yüksek bant 11,7- 11,8 en yüksek. Komisyonları katarsan 15,16,17 gidiyor. Bunun altından kalkılır mı?”
‘Belki onun da montajı vardır’
Konuşmasında isim vermeden eski TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’e yüklenen Erdoğan şunları söyledi: “Paralel yapı ile iş tutan başka çevreler de var. Türkiye’nin en büyük işveren derneği durumunda olan, kısa zaman önce görevi bırakan başkanı ‘Ben bir paralel devlet görmüyorum’ dedi. Aslında bal gibi görüyor da bunu söylemek işine gelmiyor. Kim bilir belki onunla ilgili de montajı vardır. Sen bu ülkenin cumhurbaşkanına saygısızlık yaparsan bunun cevabını öyle veya böyle alırsın. Muhatapları cumhurbaşkanı değilmiş. Sen kimsin ya, sen kimsin. Bu fakiri milleti muhatap görmüş. Sen beni muhatap görsen ne yazar, görmesen ne yazar.. Bunun için TÜMSİAD gibi, MÜSİAD gibi, ASKON gibi dernek ve vakıflar önemlidir.”
‘MOSSAD’la işbirliği yapıyor’
Erdoğan, konuşmasında ‘paralel yapıyla’ ilgili daha önce dile getirmediği bir iddiayı gündeme getirdi ve İsrail gizli servisi MOSSAD’la işbirliği yaptığını savundu. Erdoğan şöyle dedi: “Paralel yapı, şahsımdan ziyade öncelikle Türkiye’nin ulusal güvenliğine, ulusal bütünlüğüne taarruz etmiştir. Maalesef bugün dahi göremeyenler var. Bunlarla iş tutanlar, yol arkadaşlığı yapanlar, çok yakında büyük bir mahcubiyet yaşayacaklar. Biz yandık, onlar yanmasın. Siyasi partilere, STK’lara, hatta içimizde gizlendiğini zannedenlere söylüyorum. Kim ki bunlara karşı tavır almazsa, Türkiye’ye haksızlık etmiştir, dinine, ahlakına, vicdanına haksızlık etmiştir. Paralel yapının tabanındaki samimi insanlar, bu yapının MOSSAD’la işbirliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun. Çünkü her şey çok açık, net ortada.”
Anarşist misin?
17 Aralık savcısı Celal Kara’nın Cumhuriyet gazetesindeki röportajında söylediklerini ‘Bu darbenin apaçık itirafıdır” diye değerlendiren Erdoğan, “Twitter’dan, gazeteden, adliye önlerinden hakimler savcılar açıklama yapıyor. Sen anarşist misin? Sen bir savcı olarak nasıl adliye önünde broşür dağıtırsın. Burada da zihinsel bir rahatsızlığın içine girdiği belli” dedi.

Haberin Devamı