Gazete Vatan Logo

‘Muhabbet’ kahvesi içirecek devler için üretim yapacak

Dedesinin kahvehanesinden ilham alan Bilun Çolak’ın kurduğu Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi Muhabbet, BTA gibi markalara üretim yapmaya başladı. 3-4 marka ile de görüşmeler sürüyor.

‘Muhabbet’ kahvesi içirecek devler için üretim yapacak

Bilun Çolak, dedesinin 1930’larda Beyoğlu’ndaki kahvehanesinden ilham alarak kahve markası yarattı. Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi Muhabbet adını verdiği markayla 2013 sonunda yola çıkan Çolak, Ataşehir’de üretim tesisi kurdu. Otel ve cafe zincirlerine ürün vermeye başlayan Çolak, şu anda İstanbul’da 260 restoran, otel ve cafe’de kendi ürünlerinin kullanıldığını anlattı. 3-4 büyük gruba özel üretime başlayacaklarını kaydeden Bilun Çolak, “Online satışlarımız başladı. Perakendeye önce yerel marketlerle gireceğiz. Bakkalarda varız. Ulusal marketler de hedeflerimiz arasında. Cafe açmak için 15’ten fazla talep geldi. Onları da değerlendiriyoruz. Zaten bizim de nihai hedefimiz Beyoğlu’nda bir cafe açmak” diye konuştu.

Ankara, Konya, Ordu, Diyarbakır, Gaziantep, Adana’nın da aralarında olduğu 12 ilde bölge bayiliği oluşturduklarını kaydeden Bilun Çolak, Irak’a ihracat yapmaya başladıklarını da vurguladı. Çolak, “Irak’a 1-2 ton ihracat hedefiyle yola çıktık. Kısa sürede 25 tona çıktı. Belki iddialı bir hedef olacak ama dünyada herkes birgün kahvemizi içecek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de kahve tüketiminde ciddi artış olduğunu da dile getiren Çolak, şunları söyledi: “Kahve 4 mevsim tüketilen, statüsü olmayan bir ürün... Girmediği hane yok. 200 milyon dolarlık bir tüketim var ve bunun yüzde 40’ı evlerde tüketiliyor. Pazar büyümeye müsait ve biz de büyüme planları yapıyoruz.”

Bilun Çolak, kahveyi Brezilya’dan çiğ aldıklarını, tüm prosesleri bilgisayarlı kavurma sistemlerinin olduğu kendi tesislerinde gerçekleştirdiklerini anlattı.