Gazete Vatan Logo

‘Motor sporlarının kıymeti bilinseydi turizmdeki sıkıntılar yaşanmazdı’

Onlar motor sporlarına gönül vermiş bir aile. Baba ünlü ralli pilotu Serdar Bostancı ve oğlu Avrupa Ralli Kupası’nı ilk kez Türkiye getirme başarısını yakalayan Castrol Ford Team’in genç pilotu Murat Bostancı. hedefi yurt dışında başarı! Baba oğul ile Türkiye’de ralli sporunun geleceğini konuştuk...

‘Motor sporlarının kıymeti bilinseydi turizmdeki sıkıntılar yaşanmazdı’

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, Türkiye’de motor sporlarının durumunu anlatırken, çok önemli bir noktaya da parmak basıyor. Bostancı, “Motor sporlarının Türkiye ekonomisine katacağı değer her anlamda görmezden gelindi. Önce Avrupa Ralli Şampiyonası ardından Formula 1 yarışları Türkiye’de yapılmamaya başlandı. Motor sporlarının kıymeti bilinseydi en basitinden turizmdeki kriz yaşanmazdı” diyor.

Türkiye’ye motor sporlarını yeniden kazandırmak için neler yapılmalı?

Serdar Bostancı: Castrol Ford Team Türkiye takımı, Türkiye’nin tek motor sporları okulu, akademisi ve her şeyi… Bizden başka geleceğe başarılı pilotlar yetiştirecek kimse yok. Biz genç pilotlarımızı da bu işin içerisine katarak sponsorlardan, federasyondan ve devletten alacağımız desteklerle bu pilotları dünya şampiyonu yapmamak için hiçbir sebebimiz yok. Bizim bunları yapacak tüm malzemelerimiz var. Yeter ki bizden beklentileri olsun.

BABAM ZİRVE BASAMAKLARINI ÇIKARKEN HEP ONUN YANINDAYDIM

Murat, uluslararası arenalarda zafer için yarışıyorsun. Peki, tüm hikaye nasıl başladı?

Haberin Devamı

Murat Bostancı: Ben tüm bu yapının içerisine doğdum ve bu kültürle büyüdüm. Babam zirve basamaklarını çıkarken ben hep onun yanındaydım. Önceleri cam silerek, lastik taşıyarak bu yapıda rol almaya başladım. Ben de tıpkı babam gibi amatörlük, yarı profesyonellik ve profesyonellik adımlarını başarıyla tamamladım. Sportif başarıları elde ettikçe, basamakları teker teker çıktıkça sonunda takıma dâhil edildim.

Serdar Bostancı: Bir baba için en gurur duyulacak şey... Benim sahip olduğumun takımın devamını Murat gibi başarılı bir pilot sayesinde sağlıyor olmak mükemmel. Bunların hepsi bir araya gelince benim için kocaman bir gurur tablosu haline geldi.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANMAK İÇİN ALTYAPIYA YATIRIM GEREKİYOR

Avrupa Şampiyonası en önemli hedeflerinizden bir tanesi. Dünya Ralli Şampiyonası’na doğru gitme hedefin de var mı?

Murat Bostancı: Geçen sene Castrol Ford Team Türkiye olarak ülkemize Avrupa Ralli Kupası’nı getirdik, bu futboldaki UEFA şampiyonluğuna eşit bir başarı. Şimdi hedefimiz Şampiyonlar Ligi olan ‘Avrupa Ralli Şampiyonluğu’nu getirmek. Dünya şampiyonluğu tabii ki çok kolay değil. Bunun olması için ben elimden geleni yaparım ama biraz da altyapıya yatırım gerekiyor. Aşağıdan gelen sporculardan bu potansiyele sahip sporcuları bulmak ve onlara destek vermek gerekiyor. Bu çok küçük yaşlardan iyi bir mücadelenin içerisine girerek ve yüksek rekabet olan şampiyonalarda yetişerek öğreniliyor. Ben bu şansa bir nebze sahiptim ama yurtdışındaki pilotlar çok daha yüksek rekabetin içerisine çok daha küçük yaşlarda dâhil oluyorlar. Benim özelimdeki amaç Avrupa Ralli Şampiyonluğu... Ama bir dünya şampiyonun Türkiye’den çıkması adına takım olarak yatırım yapmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Fotoğraf: Barış ACARLI

Efsane rallici Serdar Bostancı, oğlu Murat Bostancı’yı şampiyonluklara hazırlıyor.