Gazete Vatan Logo

‘Moron demedim’ demedi

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Başkan Trump’ın ‘moron’ olduğunu söylediği yönündeki haberi yalanlarken, “Benim geldiğim yerde böyle şeylerle uğraşmayız” demekle yetindi

‘Moron demedim’ demedi

Hakkında bir süredir görevinden istifa edeceği iddiaları ortaya atılan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, şimdi de Başkan Donald Trump’a ‘moron’ benzetmesinde bulunduğu iddiasıyla gündemde.

NBC kanalı, Tillerson’un geçtiğimiz yaz Savunma Bakanlığı’nda katıldığı bir toplantıda Trump’tan ‘moronun teki’ şeklinde bahsettiğini öne sürmüştü. Trump’ın dış politikada attığı adımlardan rahatsız olduğu söylenen Tillerson’un daha sonra oğlunun düğünü için Teksas eyaletindeki evine gittiği ve başkent Washington’a dönmeyi düşünmediği öne sürülmüştü. Olayın ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Tillerson’u evinde ziyaret ettiği ve ABD’li bakanı kabineye dönmeye ikna ettiği iddia edilmişti.

Tillerson, haberin yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, Trump hakkında ‘moron’ kelimesini kullanmadığını söylemek yerine, “Benim geldiğim yerde böyle şeylerle uğraşmayız. Yönetimi bölmeyi amaçlayan bu tür çabaların bir parçası olmayacağım” diye konuştu.

Trump’ın ‘ülkesini seven, zeki birisi’ olduğunu belirten Tillerson, “(Trump’la) Aramız kötü değil, görevime devam edeceğim” dedi. Başkan Trump da daha sonra Twitter’dan yaptığı açıklamada, NBC’yi yaptığı ‘yalan haber’ için ABD halkından özür dilemeye davet etti.

Haberin Devamı

Vukuatsız günü yok

Göreve geldiği günden beri gafları ve tartışmalı sözleriyle gündemden düşmeyen ABD lideri Trump’ın, katıldığı bir yardım etkinliğinde yere düşen yaşlı bir adama neden yardım etmediğini anlattığı bir ses kaydı ortaya çıktı.Trump, 2008’de katıldığı bir radyo programına ait olan ses kaydında, gelen bir soru üzerine, Florida’da Kızıl Haç için düzenlenen bir yardım balosunda, 80 yaşlarındaki tanınmış bir zengin adamın sahneden düşerek yaralandığını anlatıyor. Trump sözlerine, “Kimsenin hoşlanmadığı bir adamdı. Sahneden düşünce başını yere çarptı. Öldüğünü sandım. Önümdeydi. Ona dokunmak istemedim. ‘iğrenç’ deyip başımı çevirdim” diye devam ediyor.