Gazete Vatan Logo

‘Minnoşuma dokunmayın’, ‘Çete oldular bizi ısırıyorlar’

Eyüpsultan Belediyesi’nin, sokak hayvanlarına yönelik başlattığı projeye destek için gösteri düzenlendi. Belediye önünde toplanan bir başka grup ise aynı proje kapsamında sokak hayvanlarının toplatılmasına tepki gösterdi

‘Minnoşuma dokunmayın’, ‘Çete oldular bizi ısırıyorlar’

Eyüpsultan Belediyesi binası önünde toplanan bir grup, “Bu dünya hepimizin yaşam hakkına saygı”, “Sokaktaki can dostlarımıza dokunma”, “Vicdanı olanlar yaşananlara göz yummayın”, “Allah’ın dilsiz kullarına dokunma” gibi pankart ve dövizlerle sokak hayvanlarının belediye ekipleri tarafından toplatılması uygulamasına tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Av. Yasemin Babayiğit, hayvanların hangi koşullarda toplatılacağının yasalarla belirlendiğine işaret ederek, uygulamada düzenlemelere riayet edilmediğini savundu.

Eyüpsultan Belediyesi’nin, başıboş sokak hayvanlarının toplatılarak rehabilite edilmesi amacıyla başlattığı projeye destek amacıyla gösteri düzenlendi.

Ellerinde pankartlarla çocuklarıyla Kemerburgaz meydanında toplanan vatandaşlar, Eyüpsultan Belediyesinin yürüttüğü projeye destek verdi. Kemerburgaz’da bulunan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Sevda Ulutaş, sokak köpeklerinin saldırganlığı sebebiyle çocukların sokakta gezemez duruma geldiğini ve velileri olmadan okula dahi gidemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sokak köpeklerinin her sokakta ve caddede sürüler halinde çete edasıyla dolaştığını aktaran Ulutaş, köpeklerin sadece insanlara değil ormandaki yabani hayvanlara da saldırdığını ve her gün karacaların parçalanmış bedenlerini gördüklerini kaydetti. Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Gürkan Yılmaz ise çalışmaya destek verdiği için bazılarının hakkında karalama kampanyası yürüttüğünü öne sürdü. Yılmaz, lüks sitelerde güvenlik riski olmadan yaşayanların bölge halkının sorunlarına duyarsız olduğunu ifade etti.