Gazete Vatan Logo
Magazin 'Minik adamıma deli gibi aşığım'

'Minik adamıma deli gibi aşığım'

İki yıl önce anne olan ve “Hayatımın aşkı artık Ali Ege” diyen Petek Ertüre, annelik macerasını, hayata bakışını ve son dönemin en popüler işadamlarından hayat arkadaşı Ali Ağaoğlu’nu Şamdan Plus’a anlattı.

'Minik adamıma deli gibi aşığım'

Ali Ağaoğlu için “O benim her şeyim, onu çok sevdim” diyen Petek Ertüre, iki yıl önce anne oldu. Anneliğin kendisini çok değiştirdiğini anlatan Ertüre ve ikinci yaşını kutladığı dünya tatlısı oğlu Ege ile oyun odasında rengarenk toplarla oynayarak, parkelerin üstünde yuvarlanarak, gitar çalıp İngilizce şarkılar söyleyerek, öpüşüp koklaşarak ve babasının arabalarını aratmayan kırmızı spor arabasına binerek sohbet ettik... Petek harika bir anne ve ev hanımı, ama korkarım Ege ileride çok canlar yakacak...

İstanbul’a tepeden bakan şahane bir evde yaşıyorsun ama kimseye tepeden bakan biri değilsin; gerçekten de hiç böbürlenmez misin?

Niye böbürleneyim, hepimiz insan değil miyiz? Ben hayatı ve insanları, yaşamayı ve yaşamdan her saniye zevk almayı seven biriyim. Bunun şartlarla ilgisi yok. İnsanlar eşittir, ev ya da arabaya sahip olmak ne değiştirir ki? Kimseden bir farkım olduğunu düşünmüyorum. Dışardan bakınca, başkalarının hayatı çok cazip gelebiliyor; sanki para pul olunca dert olmazmış gibi bir algı var.

Haberin Devamı

Gerçekten de hayat tozpembe mi senin için?

Dertsiz insan olur mu? Allah çaresiz dert vermesin. Hayat benim için de iniş ve çıkışlarla dolu oldu, ancak şimdi hayatımın çok farklı bir anlamı var. Oğlum var, Ege’m var.

Anne olduktan sonra hayatın değişti mi?

Hem de nasıl, hayatım tamamen değişti. Ben de değiştim, bunu tarif etmek zor. Anne olmak her kadında aynı etkiyi yapar mı bilemiyorum ama ben çok mutluyum. Her sabah mutlu uyanıyorum, çok mutlu bir şekilde yatağa giriyorum. Hayatımda şahane bir erkek var, minik bir adamım var artık. Benim olan, sonsuz bir aşkla bağlandığım. Yoluna ömrümü adamak, onun için çok iyi bir anne olmak, onu iyi bir evlat olarak yetiştirmek ve korumak istiyorum. Kendimi her gün geliştiriyorum, onunla beraber öğreniyor, ona faydalı olmak için uğraşıyorum. Sanırım oğluma aşığım, ötesi yok.

OYUNCULUKTAN BÜYÜK ZEVK ALMIŞTIM

Ege’den bahsederken gözlerin ışıldıyor, kardeş de gelecek mi Ege’ye?

Nasip diyelim, isterim ama belki birkaç yıl sonra. Şu anda beni çok yoran ve zamanımı bütünüyle kendisine vermek zorunda olduğum bir oğlum var.

Haberin Devamı

Hamile kaldığında neler düşünmüştün, zor geçti mi hamilelik dönemi?

Hamile kaldığımda çok mutlu oldum, hiç unutamam o anda yaşadığım coşkuyu, heyecanı. Allah bana bir melek gönderiyor diye düşündüm. Ali de çok sevinmişti. Çok rahat geçti hamileliğim, neredeyse 40 haftalık harika bir süreçti bizimki.

Güzel bir hayatın ve sağlıklı bir oğlun var, ama 10 yıl önce kariyerini yarıda bıraktın, bu durum hiç aklına takılıyor mu, pişmanlık hissediyor musun?

Açıkçası bazen düşünüyorum, çok severek yapıyordum mesleğimi. Oyunculuktan büyük bir zevk almıştım. Aklıma geliyor ama, “Ah neden bıraktım” gibi bir pişmanlığım yok. Hayatımda minik bir adam var, ona iyi bir anne olmalı ve her şeyiyle ilgilenmeliyim. Önceliğim sadece Ali Ege. Hayatın neler getireceğini hiç hesaplayamıyorsunuz, hiç olmadığım kadar mutluyum şu an. Neler yaşarız ilerde bilemem ama...

BEN ALİ’Yİ ÇOK SEVDİM HER ZAMAN DA SEVECEĞİM

Ege nasıl bir çocuk, seni yoruyor mu?

Haberin Devamı

Çok aktif, yerinde duramayan bir çocuk. Yoruyor diyemem çünkü her anından zevk alıyorum. Onun peşinden koşmak, yorulmak bile güzel. Zekasını babasından almış, çok akıllı bir bebek maşallah.

Ali Bey nasıl bir baba, ilgili mi?

Ali Ege aynı babası, ben oğlumda babasını görüyorum. Duruşu, bakışı, bazen yaptığı hırçınlıklarla aynı. Ali çok ilgili ve iyi bir baba. Oğlumuz da babasına aşık, peşinden bir an olsun ayrılmıyor.

Ali Bey ile her şey yolunda mı? Kız arkadaşlarıyla haber oluyor, kızıyor musun!

Ben Ali’yi çok sevdim, her zaman da seveceğim. O benim için sadece bir eş değil, her şeyim oldu. En büyük sığınağım, elim kolum oldu. Yaşam gücümü ondan alıyorum.

HER GÜN DÜZENLİ OLARAK SPOR YAPTIM

Hamileyken kilo almıştın ama kısa sürede formuna kavuştun, neler yaptın? Özel bir beslenme koçu veya spor hocasıyla çalıştın mı?

Diyetisyenim ne dese yaptım, sözünden dışarı çıkmadım. Bir de spor hocamla birebir çalıştım. Her gün düzenli olarak spor yaptım. Dikkat edince de kısa sürede kilo verdim. Çok çabuk toparlandım, gayet disiplinli bir yapım vardır. Böyle olunca da yolunda gitti.

Haberin Devamı

Modayla aran nasıl? Çok hoş ve sade giyiniyorsun, kimleri tercih edersin modacılardan?

Zarif giyinmeyi severim, abartılı kıyafetleri ve allı pullu tasarımları tercih etmiyorum. Sürekli alışveriş yaptığım mağazalardan da zevkime göre beni çok güzel yönlendiriyorlar.