Gazete Vatan Logo

‘Milletin onur makamı orası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe eleştirilerine “Cumhurbaşkanlığı külliyesini şahsıma mı yaptım? Bu milletin onur makamı orası” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da Esertepe rekreasyon alanının açılış törenine katıldı. Muhalefet partilerine ve Doğan medya grubunu eleştiren Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

‘Kaçak saray’ tepkisi

“En öne bu ana muhalefet düşmüş, arkasında bölücü örgüt, paralel örgüt, bir medya grubu. Bunlar hükümet yıkmaya, kurmaya alışmış olan yazılı ve görsel medyadır. Her türlü saltanatı bunlar sürerler. Ama kalkarlar cumhurbaşkanlığı külliyesiyle ilgili yazdıklarını biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı külliyesini şahsıma mı yaptım? Bu milletin onur makamı orası. Ve şu anda Türkiye’nin bütün muhtarlarını orada ağırlıyorum. Bugün bütün gençlik oradaydı, sporcular oradaydı. Ve sürekli olarak gelecekler gidecekler. Boşuna bağırıp çağırıyorsun. Çıkmış bir tanesi kaçak saray. Neye dayanarak bunu söylüyorsun ya? Cumhurbaşkanlığı külliyesinin, ağızlarına pelesenk etmişler kaçak saray. Var mı belgen? Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer iddianızı ispatlayamıyorsanız o zaman size bu toplumun yakıştıracağı çok ağır bir ifade vardır ben onu söylemeyeceğim.”

Haberin Devamı

Sadece vatana ihanet var

“Adana ve Mersin’de olaylar oldu. Utanmadan sıkılmadan cumhurbaşkanlığına fatura kesiyorlar. Biliyorsunuz bu malum partinin, şu anda başındaki eş başkan olan zat cumhurbaşkanlığı seçiminde aday oldu. Bu adayı popstar edasıyla adeta bir demokrasi havarisi gibi millete sundular. Sonra bu genel başkan 6-7-8 ekim olaylarında makyajı döküldü. 40 kişi öldü. Bunlar bir vahşetin tahrikçisi müsebbibi olarak ortaya çıkmışlar. Utanmadan sıkılmadan parti binalarına yapılan saldırı için bizi suçluyorlar. Silah sizin işiniz, bomba sizin işiniz, yakıp yakma sizin işiniz. Siz dağa da gider gelirsiniz, dağ ile de iyi anlaşırsınız.”

Aydın Doğan’a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mursi ile ilgili “Yüzde 52 ile idam” başlığını atan Hürriyet gazetesine tepkisi üzerine, gazeteden dün yanıt verildi. Erdoğan, Esentepe’de gazetenin sahibi Aydın Doğan’ı eleştirdi: “Şimdi ey Doğan, niye rahatsız oldun? Sen değil misin ‘411 el kaosa kalktı’? Sen değil misin ‘muhtar bile olamaz’ diye başlık atan? Bütün köşe yazarlarınla bize saldırdığın o günleri unutacağımızı mı zannediyorsun? Cumhurbaşkanı oldum, yine aynı şekilde devam ediyorsun. Milletin verdiği oya saygın yok. İlk kez söylüyorum. Bana gelip, İstanbul Conrad Otel’de, aynen şu ifadeleri kullandı: ‘Ben, Sayın Demirel’le de çalıştım. Ben, Tansu Hanım’la da çalıştım. Özal’la da çalıştım. Sayın Özal, medyayla da olmaz, onsuz olmaz, bana bunu söyledi. Tansu Hanım, zaten bizlerle baş edemedi.’ Bunları anlatınca ben, kendisine o zaman şunu söyledim: ‘Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Şunu bilmeni isterim. Bizim Rabbimize verilecek bir borcumuz var, can borcumuz. Onun vakti saati, onda bellidir ama şunu bilmeni isterim. Hakkın olanı her zaman alırsın ama hakkın olmayanı bizden öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın. Bunu bilmen lazım.’ Ben, bunu söyledim.”

Haberin Devamı