Gazete Vatan Logo

‘Milletimizin kutlu direnişini unutmayacağız’

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Fabrikalar durmadı, şantiyeler çalıştı, bankalar faaliyetlerini gerçekleştirdi. Herkes bu ihaneti geride bırakmak için canla başla işine sarıldı. Zaten böylesi bir olgunluğu dünyada ancak Türk milleti gösterebilirdi” dedi.

‘Milletimizin kutlu direnişini unutmayacağız’

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 2’nci yıl dönümünde Vatan’a değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, şunları söyledi: “Aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimine dirliği, dirayeti, feraseti, basiretiyle karşı koymuş ve Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nda ifade ettiği gibi, ‘bu hayâsız akın’ karşısında demokrasi ve toplumsal huzurunu müdafaa etmiştir. Bizatihi milletin üniformasız, silahsız, mazbut evlatlarının öncülüğünde gösterilen kahramanca direnişle birlikte 15 Temmuz tarihi ve onun temsil ettiği değerler manzumesi müstesna bir öneme sahiptir. Artık milletimiz, demokrasi yolunda çok daha fazla ve bitmek bilmez bir azimle çalışmamız gerektiğini gösteren o meşum günü bir demokrasi ve milli irade bayramı olarak idrak etmektedir. Bunu yaparken de elbette ne o alçak kalkışmayı ne de yüce milletimizin kutlu direnişini unutmamız mümkündür.

Herkes işine sarıldı

15 Temmuz direnişi aynı zamanda aziz milletimizin 2023 ve 2071 hedeflerine giden yolda hiçbir engele boyun eğmeyeceğinin, azim ve inancının göstergesi olmuştur. Milletimizin bütün unsurları gibi, iş dünyamız da bu darbe girişiminin sonrasındaki ilk iş günü vakarına yaraşır bir gayret ve ciddiyetle görevinin başındaydı. Fabrikalar durmadı, şantiyeler işe ara vermedi, bankalar olağanüstü bir disiplinle günlük faaliyetlerini gerçekleştirdi. Herkes bu ihaneti geride bırakmak için canla başla işine sarıldı. Zaten böylesi bir olgunluğu dünya üzerinde ancak Türk milleti gösterebilirdi.

Haberin Devamı

Güçlü ve kararlı adımlar atılıyor

Bölgesindeki tek demokratik yönetimi, küresel ekonomiye entegre yapısı, rekabeti ve girişimciliği teşvik eden politikalarıyla dinamik Türkiye ekonomisi üretmeye, gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bulunduğu coğrafyada istikrar ve güven sembolü olarak yükselen Türkiye, 21. yüzyıla yön veren lider ülkeler arasında yerini almaya doğru daha güçlü ve daha kararlı adımlar atmaya devam etmektedir. Biz Türkiye’nin yarınlarına yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle ülkemize, devletimize ve demokrasimize sahip çıkan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyor; aziz milletimizi saygıyla selamlıyoruz.”

Haberin Devamı