Gazete Vatan Logo

‘Millet vicdanını sızlatıyorlar’

MHP lideri Bahçeli, yargıya ‘damat’ eleştirisi yaparak “Hastaymış, adresi belliymiş bahaneleriyle serbest bırakılanlar millet vicdanını sızlatmaktadır” dedi

‘Millet vicdanını sızlatıyorlar’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclisteki grup toplantısında FETÖ ile mücadelenin hukuk yoluyla yapılması gerektiğini kaydederek isim vermeden Kadir Topbaş ve Bülent Arınç’ın tutuklandıktan sonra serbest bırakılan damatlarını eleştirdi. Bahçeli, “Adaleti diri tutmalıyız. Milletin hakkına hukukuna saygı duymalıyız. Hatırlıymış, arkası sağlammış, sırtı kaviymiş, imtiyazlıymış, onun damadı bunun akrabasıymış diyerek hiçbir suçlunun hiçbir failin adalete kıymasına izin veremeyiz, vermemeliyiz. Yok hastaymış, yok adresi belliymiş, bahaneleriyle tutuklanıp serbest bırakılanlar millet vicdanını sızlatmaktadır. Hukuk karşısında herkes eşittir. 15 Temmuz işgal teşebbüsüyle hesaplaşmak hukuk yoluyla olacaktır ve +ayrıcalıklı hiç kimse olamayacaktır. Günaha göz yummak günahtır” ifadelerini kullandı. MHP liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

‘Bizim neyimiz eksik?’

“Katar’la imzalanan anlaşmaların TBMM’de 8 Haziran günü rutin onayı, görülen odur ki, birden bire bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Katar’da kurulacak Türk üssünün körfez ülkelerinin güvenlik ve istikrarına destek vermekten başka bir hedefi yok iken, durduk yere bir kaşık suda fırtınalar koparanları anlamak şüphesiz mümkün değildir. Dünya Doha’dadır. Yedi düvel komşu coğrafyalara demir atmıştır. Peki Türkiye, üstelik eski hakimiyet havzalarında niye olmayacaktır? Neyimiz eksik, neremiz yetersizdir? Bilinmelidir ki, korkak talihinden kaçar, kahraman tarihini kavrar. Korkak bakar ve batırır; kahraman yapar ve yaşatır. Türk milleti ise hamd olsun kahramandır, kahramanca bir maziden kutlu bir istikbale kanatlanmıştır.”

Haberin Devamı

‘CHP’ye soruyorum...’

Türkiye’nin Doha’da üs kurmasını eleştiren CHP’ye yüklenen Bahçeli şöyle devam etti: “Özellikle ana muhalefet partisi CHP’deki var olan kompleks, aşağılık duygusu, her şeye kulp takma kurnazlığı nasıl ve ne şekilde izah edilecektir? Doha’da ne yapacak tartışması çıkaran başta CHP olmak üzere, malum çevrelere açıklıkla sormak istiyorum: Türkiye’nin bölgede pozisyon alması gözünüze batıyor da, ABD’sinden Almanya, Fransa ve Birleşik Krallığı’na kadar birçok ülke niçin dikkatlerinizden kaçıyor? Kimlerin nam ve hesabına çalışıyorsunuz? Kimlere sözcülük yapıyorsunuz?”

Haberin Devamı

‘Milli takımda kavga her yerde rezalet’

Bahçeli, Türkiye’nin henüz arzulanan sosyal ve ekonomik gelişmişliğe ulaşamadığını, anlaşmazlık ve şiddetin yaygın olduğunu bildirerek şunları söyledi: “Milletimiz huzursuz ve memnuniyetsizdir. Ailede kavga, sokakta kavga, milli takımda kavga, ekranlarda kavga, her yerde rezalet diz boyudur. Toplumsal güven erimektedir. Buna engel olmak acil bir ihtiyaçtır. Adalet ve ahlaktaki gerilemeler inanılmaz boyutlardadır.”

‘Barzani’nin cayır cayır yanmasının...’

Barzani’nin Türkmen yurtlarına göz diktiğini savunan Bahçeli, “Barzani, 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu yapacakmış. Aç tavuk kendini darı ambarında sanacaktır. Barzani ateşle oynamaya meraklıysa, cayır cayır yanmasının önünü açmak, hatta bunu çabuklaştırmak Türk devletinin beka ve haysiyet meselesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı