Gazete Vatan Logo

‘Mesa doları’yla Bodrum’da villa

Mesa, 260 birimden oluşan Bodrum Demirbükü’nü satışa çıkardı. Daire fiyatlarının 650 bin dolardan başladığı projede 3.89 TL’lik ‘Mesa doları’ ile satış yapılıyor

‘Mesa doları’yla Bodrum’da villa

Konut sektöründe İstanbul’da yaşanan rekabet son yıllarda Bodrum’a taşındı. Ağırlıklı olarak İstanbul’da proje geliştiren şirketler, birer birer Bodrum’da yatırımlarını açıklıyor. Son olarak Mesa, Bodrum projesini tanıttı. Demirbükü Koyu’nda hayata geçirilen proje, 1.5 milyar liralık değere sahip.

Mesa Bodrum Demirbükü adındaki projede, 210 rezidans ve 50 villa olmak üzere toplam 260 birim yer alıyor. Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, projeden şu ana kadar 30 birimin satıldığını, 40 birim için de opsiyon alındığını belirterek, “Sektördeki durgunluğu Bodrum’da hissetmiyoruz. Projemize tahmin ettiğimizden daha büyük bir ilgi var. Projelerimiz arasında Beykoz ve Bodrum öne çıkıyor” dedi.

Mesa Bodrum Demirbükü’nün 200 dönüm arazide yer aldığını, 87 bin metrekarelik inşaat alanının 67 bin metrekaresinde villa ve rezidansların yer aldığını anlatan Mert Boysanoğlu, projede yeşile ayrılan alan 130 bin metrekare olduğunu ifade etti. Boysanoğlu, şu bilgileri verdi:

Butik otel de var

Haberin Devamı

“Proje 3 farklı villa tipi, 6 farklı rezidans ünitesinden oluşuyor. 2+1‘den 5+1’e kadar 210 rezidans, 5+1 ve 6+1 tiplerinde 50 villa ve butik bir oteli bulunan projenin dairelerinin büyüklükleri 118 ile 520 metrekare arasında değişiyor. Arazimizin eğimli olması nedeniyle bahçe katları dahil tüm birimler deniz manzarasına sahip” dedi. Projede yer alacak otelin henüz inşasının başlamadığını ifade eden Boysanoğlu, 25 odalı butik bir otel planladıklarını belirtti.

Boysanoğlu, fiyatlar hakkında şu bilgileri verdi: “Fiyat aralığı 650 bin dolar ile 3 milyon 850 bin dolar arasında değişiyor. Dolar kurunu 3.89 olarak sabitledik. Biz buna ‘Mesa doları’ diyoruz. Ayrıca lansmana özel yüzde 15 peşin ve yüzde 10 lansman indirimimiz bulunuyor. 31 Ekim’e kadar yüzde 8 KDV fırsatı da devam ediyor.”

Ağaçlara koruma

Mesa Bodrum Demirbükü’nde yer alan ağaçların korunacağını vurgulayan Mert Boysanoğlu, “Proje alanındaki ağaçları tek tek numaralandırdık. 2 bin zeytin ağacını saksılayarak korumaya aldık. 1.300 karaçam da aynı şekilde numaralandırılarak muhafaza edilecek” dedi. Proje için yaklaşık

Haberin Devamı

2 yıllık bir çalışma yaptıklarını dile getiren Boysanoğlu, 7 mimarlık ofisinin katıldığı bir yarışma düzenlediğini, yarışmayı Erginoğlu&Çalışlar’ın kazandığını belirtti.

Aynı koyda komşular

Bodrum, İstanbul’da konut projesi geliştiren firmaların yeni gözdesi oldu. Gayrimenkul devlerinin ilgisini çeken Bodrum’un koylarında art arda lüks projeler yükseliyor. Mesa Bodrum Demirbükü projesi, Nef’in Bodrum’da geliştireceği yeni projeyle aynı koyda birbirine komşu konumda bulunuyor. Ayrıca Akfen’in yeni projesi de bu iki projenin hemen yanı başında yer alıyor. Bodrum’a ilginin artmasında sadece yazın değil son yıllarda kışın da nüfusunun artması, yerli yatırımcının yanı sıra yabancıların ilgisi, doğal güzellikler etkili oluyor.