Gazete Vatan Logo

‘Merkel hâlâ sözünü yerine getirmiyor’

NSU tarafından 2011’de öldürülen Süleyman Taşköprü’nün kardeşi, “Almanya Başbakanı ‘Olayı tamamen aydınlatmak istiyoruz’ dedi. Bu söz tutulmadı” dedi

‘Merkel hâlâ sözünü yerine getirmiyor’

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülen Süleyman Taşköprü’nün kardeşi Osman Taşköprü, cinayetten sonra Alman polisi ve devleti tarafından suçlandıklarını söyledi.

Taşköprü, Hamburg’da manavlık yapan ağabeyi Süleyman Taşköprü’nün 27 Haziran 2001’de NSU üyelerince öldürülmesinden sonra yaşadıklarını ve Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde devam eden davadan beklentilerini anlattı. Taşköprü, ağabeyinin cinayete kurban gitmesinin ardından geçirdikleri süreci ise şöyle dile getirdi:

‘Hep üzerimize geldiler’

“O zamanlar farklı boyutlarda Alman devletinden, halkından, polisinden hep aynı şekilde suçlandık. Yabancı düşmanlığı olduğuna dair araştırmalar yapılmadı, söylenmedi, konuşulmadı. Hep bizim üzerimize geldiler bir şekilde.”

Yanlış suçlamalara rağmen polisin kendilerinden şimdiye kadar özür dilemediğini dile getiren Taşköprü, “Ne polis mektupla özür diledi ne de telefon açtı. Hamburg polisi bir kere bile gelmedi” ifadesini kullandı.

NSU’nun 2011’de ortaya çıkmasının ardından 2012’de Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendilerini Berlin’e davet ettiğini anımsatan Taşköprü, “Aynı masada oturduk. Bize ‘Olayı tamamen aydınlatmak istiyoruz’ dedi. O zamanlar bana verdiği bu söz tutulmadı. Halen de aynı şekilde sözünü yerine getirmedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taşköprü, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde 4 yıldan bu yana devam eden NSU davasıyla ilgili ise, “Fazla bir beklentim yok çünkü gerçekler aydınlatılmıyor. Hep saklanıyor, gizleniyor” dedi.

SEKİZ TÜRK’Ü ÖLDÜRDÜLER!

Almanya’da, 2000-2007 yıllarında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırlar yapmak ve çok sayıda soygun gerçekleştirmekle suçlanan NSU terör örgütü üyelerinin varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 4 Kasım 2011’de tesadüf sonucu ortaya çıkmıştı. NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011’de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettiği öne sürülmüştü. Mayıs 2013’ten bu yana Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davada NSU terör örgütü üyesi olmakla yargılanan Beate Zschaepe, NSU üyelerinin son kullandıkları hücre evini ateşe verdikten birkaç gün sonra polise teslim olmuştu. Davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.

Haberin Devamı