Gazete Vatan Logo

'Merak etmeyin teslim olacağım!'

"Cinayete yardım" suçundan ceza istendi

Hrant Dink cinayeti davasında Yargıtay'ın aldığı kararla yeniden yargılanacak olan 'büyük ağabey' Yasin Hayal, "Herkes kaçacağımı düşünüyor ama kimse merak etmesin. Gerekirse gelip teslim olacağım. Kaçmak gibi bir amacım yok" diye konuştu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hrant Dink cinayeti davasında, sanıkların ‘silahlı terör örgütü’ değil ‘suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüt üyesi’ olduklarına karar verdi. Buna göre sanıklar, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanacak. Kararı bozan Yargıtay, mahkemenin Dink cinayetinden beraat kararı vererek tahliye ettiği Erhan Tuncel'in "cinayete yardım" suçundan cezalandırılmasını istedi. Yargıtay ayrıca mahkemenin 10.5 yıl ceza verdiği McDonald's bombalanması eyleminden de "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 6 kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Yargıtay'ın bu kadar ağır cezalar istediği Tuncel ise 10.5 yıl ceza almış olmasına rağmen mahkemece serbest bırakılmıştı.

Karardan saatler önce Tuncel twitter hesabından paylaştığı mesajda şöyle dedi: “Yarın o dosyada aksi yönde bir karar çıksın kimleri kazığın üstüne oturtuyorum görün adilik yapan adi gibi muamele görür .....” diye bir tehdit mesajı yayınladı. Erhan Tuncel’in bu ifadelerle kimi tehdit ettiği merak konusu olurken Tuncel'in karar sonrası kaçmış olabileceği iddia edildi.

Ancak VATAN'ın ulaştığı Tuncel, kaçmak gibi bir gayesi olmadığını belirterek,"Şu anda Bursadayım. Biraz işlerim var. İşlerimi hallettikten sonra İstanbul'a geri döneceğim. Teslim olmak gerekiyorsa da teslim olacağım. Kaçmak gibi bir amacım yok" diye konuştu.

Haberin Devamı