Gazete Vatan Logo

‘Mehmet çık konuş’ dedim

‘Mehmet çık konuş’ dedim

Antalya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde Kılıçdaroğlu vardı. ‘Çıksınlar karşıma’ diyor, Maliye Bakanıma söyledim, ‘Mehmet çık konuş’ diye... Dedi ki ‘Söyledim Cumhurbaşkanım ama gelmiyorlar’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya’da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunu eleştirdi. “Hesap uzmanıymış. Millet senin uzmanlığını başında bulunduğun SSK döneminden çok iyi biliyor” diyerek, şöyle devam etti: “Kar eden SSK’yı 6 yılda nasıl bir batağa sürüklediğini insanları hastanelerde, emekli maaşı kuyruklarında nasıl perişan ettiğini gayet iyi biliyor. Geçenlerde meydan okuyor; ‘Çıksınlar karşıma şöyle böyle’ filan. Ben de Başbakanlığımda Maliye Bakanım olan Mehmet beye dedim ki, ‘Ya Mehmet çık söyle, ben varım. Hadi gel beraber hesaplaşalım. Kaldı ki benim yanımda 200 tane hesap uzmanı var’ de. Çık onunla bir konuş. Dedi ki; ‘Cumhurbaşkanım söyledim ama gelmiyor’ dedi. Olay bu.”
Toplam yatırım bedeli 376 milyon lira olan 32 tesisin açılışını yaptığını söyleyerek Antalya’ya yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: “Bu ana muhalefet, raylı sistemlere her zaman karşı çıkmıştır. Bunlar rayı gördükleri zaman bir şey sanıyorlar. Biz 12 yılda bin 250 kilometre hızlı tren, 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık.
‘Yüzyılın projesi’ diye, proje açıkladılar. Bula bula bizim Kanal İstanbul projemizi bulmuşlar. Madem heveslendin proje yapacaksın, ekipler kur, çalıştır. Ciddiye almıyorlar. Onları da millet ciddiye almıyor.
Cumhurun başkanıyım
CHP, MHP, bölücü örgütün güdümündeki parti, ‘Cumhurbaşkanı meydanlara inmesin’ diye beni YSK’ya şikayet ediyor, ret. Adana’da da yine aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey’e, ‘Bak, geleceğim, ben orada konuşacağım çünkü ben cumhurun başkanıyım, halkımın başkanıyım’ dedim. Halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez. 7 Haziran’da bölücü terör örgütünün arkasında olduğu bölücü zihniyete gereken dersi vereceğinize inanıyorum. Bu şehir, geçmişte nice vaatlerle iş başına gelenler tarafından kandırıldı. ‘100 bin istihdam, her şey bedava olacak’ dediler. Bu vaatlerle işbaşına geldiler. Antalya’nın 5 yılı kayboldu. Geriye bira festivali, ölü yakma projesi kaldı.
Elinden tuttu düşmekten kurtardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için ayrılan yere geçmeden önce törene katılanları eşiyle birlikte selamladı. Selamlama için platformun merdivenlerini çıkarken ayağı takılan Emine Erdoğan’ın yardımına Cumhurbaşkanı bizzat yetişti ve elinden tutarak düşmesini engelledi.

Haberin Devamı