Gazete Vatan Logo

"Meğer namert olduklarını bilmeden..."

Mehmet Metiner'den Kabataş itirafı: O dönemin paralel müdürleri bu görüntülerin olduğunu söylediler. Biz de meğer namert olduklarını bilmeden onların söylemiş oldukları söze itibar ederek 'evet bu olayın görüntüleri var' dedik

AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner katıldığı bir TV programında Kabataş olayı hakkında konuştu. Metiner Gezi olayları sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırıldığı yönündeki iddialara ilişkin o dönemin bazı polis müdürleri tarafından kandırıldıklarını söyledi.

Mehmet Metiner şunları söyledi: "Ben izlediğimi söylemedim mesela. Ama katıldığım TV programlarında bu görüntülerin var olduğunu söyledim. Niye var olduğunu da açıkladım. Çünkü biz iktidar partisiyiz. Biz emniyet müdürlerimizi ararız ilgili birimlerimizi arar sorarız. Deriz ki ‘bu görüntüler var mı?’ O dönemin paralel müdürleri bu görüntülerin elimizde olduğunu söylediler. Biz de meğer namert olduklarını bilmeden onların söylemiş oldukları söze itibar ederek ‘evet bu olayın görüntüleri var’ dedik. Ben dedim ben… Gerçek böyle itiraf edilir. Ben izlediğimi söylemedim. Ama izlediğini söyleme yalanı üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışılmışsa, bugün tırnak içinde gerçeğini açıklıyorum üzerinden de başka bir algı başka bir operasyon yapılmak isteniyor."

Haberin Devamı