Gazete Vatan Logo

‘Meclis’ten de bakan olabilir’

Seçimlerden sonraki ilk AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi saat 21.00’de de kabineyi açıklayacaklarını söyledi ve ‘’Bakanlar Meclis’ten de olabilir, neden olmasın’’ dedi

‘Meclis’ten de bakan olabilir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’dan sonra yapılan ilk AK Parti grup toplantısında çarpıcı mesajlar verdi. İşte satır başları:

- İLK KHK PAZARTESİ: Şimdiye kadar bütün badirelerin üstesinden milletimizle geldik. Yapmamız gereken iş milletimize bakmak, onun istikametinde olmak gerekir. Pazartesi günü yapılacak cumhurbaşkanlığı yemin töreni ile Türkiye yeni bir döneme adım atıyor. Meclis’teki merasimin ardından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak pazartesi akşam 21.00’de yeni kabineyi açıklayacağız. Pazartesi ilk Cumhurbaşkanlığı KHK’sını da yayınlayacağız.

- 26 MİLYON GÜVEN AŞILADI: Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş insan topluluğuyuz. Kimseye tepeden bakamayız. Bu anlayışı kabul etmeyeceğiz. Bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlar bu hareketin için ben olmaz biz olur. Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduğuysa biz de yerle yeksan oluruz. 26 milyon insan bize güven aşıladı. 50 milyon oyun içinde 26 milyon. Bu imtihanı başarı ile vermemiz lazım. Salı günü ilk yurtdışı ziyaretimi Azerbaycan ve KKTC’ye gerçekleştirerek geleneğimizi sürdüreceğiz. Çarşamba günü de Brüksel’e giderek ülkemizi temsil edeceğiz.

Haberin Devamı

- YORGUN YAKIŞTIRMASI YAPANLAR: Seçimlerde gördünüz, bizlerle ilgili ‘yorgun bir cumhurbaşkanı adayı’ gibi yakıştırmayı yapanların hali ortada. Bize ‘yorgun’ yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihinsel bir yorgunluğun içerisindeler fakat bizler hamdolsun böyle bir durumun içinde değiliz; çok daha güçlü bir şekilde bu yola devam ediyoruz

- İLK KABİNE CUMA: Bundan sonra daha çok çalışacak, daha kesin neticeler elde edeceğiz. Biz 2002 yılında tek başına iş başına demiştik. 2007’de durmak yola devam demiştik. 2011’de haydi bir daha demiştik. 2015 Kasım’ında ilk günkü aşkla demiştik. Biz sözümüzü tuttukça milletimiz de bizi el üstünde tuttu. Bizim milletten başka sığınağımız yok, bu bilinçle çalışmalıyız. 15 Temmuz’da bu meclis dirayetiyle adeta tarih yazmıştır. İlk kabine toplantımızı yapmadan önce Hacıbayram’a cuma için gideceğiz. Dualarımızı yapacağız ve ondan sonra da ilk kabine toplantımızı inşallah gerçekleştireceğiz.

Haberin Devamı

- TERS KÖŞE OLMANIZ İÇİN: Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Meclisteki yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Pazartesi günü açıklanacak ilk cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeni kabinesine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizin ters köşe olmanız için, Bakanlar Meclis’ten de olabilir, neden olmasın” yanıtını verdi.

‘And içme’ KHK’sı çıktı

Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanların and içmesi KHK ile düzenlendi. Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki KHK, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. KHK’ya göre, Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, genel seçiminin ardından Meclis’in toplandığı ilk günü takip eden 3 gün içinde yemin edecek. Cumhurbaşkanınca atanan cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar da atanmalarını takip eden gün and içecek.

Haberin Devamı

TBMM Başkan adayı oldu

Parlamenter sistemin son başbakanı Binali Yıldırım, AK Parti’nin 27’nci Dönem TBMM Başkan adayı oldu. Adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba saat 24.00’te sona erecek. TBMM Başkanlık seçiminin ise 12 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki (400 oy) çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk (301 oy) aranacak.

Son başbakan ‘helallik’ istedi

Dün milletvekili olarak TBBM’de yemin eden son Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grubu toplantısında yaptığı konuşmada da ‘helallik’ istedi. Yıldırım, duygusal anlar yaşandığı konuşmasında şunları söyledi: Milyonların rızasını aldık, kara propagandalara boyun eğmedik. 16 yıldır zorlu davalardan başarıyla çıktık. Demokrasiyi daha da geliştireceğiz, hukuk devletinden taviz vermeyeceğiz. 65. Hükümet adına bize güveninizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm arkadaşlarım ve sizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bilmeden kırdığımız varsa hakkını helal etsin, ben de helal ediyorum.

Haberin Devamı

181.500 pasaport tahdidi kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 181 bin 500 kişinin pasaport tahdidinin kaldırılacağını da açıkladı: FETÖ ile mücadele kapsamında artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için, bunlardan 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içinde kaldırılacaktır. Böylece yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız.

AK Parti’nin yeni kadrosu

Dünkü toplantı sonrası AK Parti Grup Başkanlığı ve grup başkanvekillikleri için seçim yapıldı. Buna göre, AK Parti TBMM Grup Başkanlığına Ankara Milletvekili Naci Bostancı seçildi. Grup başkanvekilliklerine ise Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan getirildi.

MECLİS’TE DEVİR TESLİM

‘Baki kalan hoş seda’

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı makamında en yaşlı üye sıfatıyla İYİ Parti Ankara milletvekili Durmuş Yılmaz’a teslim etti. Törenden önce gazetecilere açıklama yapan Kahraman, “Basına çok büyük işler düşüyor. Basın büyük güç. Hissi olmasın, söylenenleri söyleyin. Söylemediklerimi söyletiyorsunuz. Bazı arkadaşlardan şikayetçiyim. Topluma yanlış aktarıyorlar. Hepimizin hedefi Türkiye’nin mutluluğu, güzelliği. Baki kalan hoş seda. Demokrasiyle, Cumhuriyetle ay yıldız altında çok daha güçlenerek daha iyi noktalara gideceğiz” dedi. Durmuş Yılmaz da, Meclis Başkanlığı sürecinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin etkin yönetilmesine çalışacağını belirterek, 27. dönemin hayırlı olmasını diledi. Uzun bir yemin töreni olacağının hatırlatılması üzerine Yılmaz, “Hamd olsun o kadar takatim var” ifadelerini kullandı.