Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Mazi Kalbimde Bir Yaradır’ı bir de rock dinleyin!

‘Mazi Kalbimde Bir Yaradır’ı bir de rock dinleyin!

‘Mazi Kalbimde Bir Yaradır’ı bir de rock dinleyin!

Rock grubu Kargo, ünlü kadın yorumculardan Dilek Türkan ile özel bir projeye imza attı. İlk Türk tangosu ‘Mazi Kalbimde Bir Yaradır’ı yeniden yorumladı. Böylece yeni bir müzik türü de ortaya çıkmış oldu.

22 yıl önce kurulmuş ama hala yoluna devam eden bir ekip olarak değişen sektörü sizden dinleyebilir miyiz?

Burak: Aslında içinde bulunduğumuz dönemde bir çok başka sektörde olduğu gibi her şeyin daha kişiye özel olduğu, bireyselleştiği bir anlayış müzik sektöründe de görülüyor. Müzik platformları daha butik hizmet verme çabası içinde ve kullanıcıların tercihleri de bu yönde. Bu durumda albüm yapmayı ve dinleyicilere ulaştırmayı zorlaştırıyor.

Selim: Zamana bağlı olarak dünyada her şey değişip gelişiyor. Örneğin 22 sene önce cd türkiye için yeniydi, şimdi cd tarihe karıştı karışacak. Müzik, müzisyenler, müzik şirketleri ve müzikseverlerin zevkleri de değişiyor. Yaşam değişiyor ve her şey değişen yaşamla birlikte değişim gösteriyor.

Koray Candemir sonrası Ozan Anlaş‘a emanet etmiştiniz vokalleri, şimdi ekipteki yeni değişiklik ve yeniliklerden bahseder misiniz?

Haberin Devamı

Burak: Klavyelerde grubun önemli karakterlerinden Serkan Çeliköz ile yeni albüm için stüdyoda beraber çalıştık. Yeni albümü vokallerde Haluk BB ve bas gitarda Canay Cengen’in katılımı ile hep birlikte düzenleyip kaydettik.

FARKI SANATÇILARLA DA ÇALIŞACAĞIZ

Mazi Kalbimde bir Yaradır müzik tarihimizin önemli şarkılarından. Şarkının yeniden yorumlanmasının hikayesini anlatır mısınız?

Burak: Dilek ile stüdyoda çalışırken denediğimiz şarkılardan biriydi. Yaptığımız kayıtları Murat Akad’a dinlettik aralarından Mazi kalbimde bir yaradır özellikle dikkatini çekti ve şarkının prodüktörlüğünü üstlendi. Birlikte çalışarak şarkıyı son haline getirdik...

Selim: Dediğim gibi Dilek’le bir yerlerden başlamak istiyorduk ve Mazi’den başladık. Rock formatında yaptığımızda çok heyecanlandık ve kesin olarak yayımlamak istedik.

Bu müzikal ortaklık sahneye de taşınacak mı?

Burak: Şimdilik tek şarkılık bir proje. Uygun şartlar oluşursa sahnede de birlikte yer almak çok heyecan verici olur.

Haberin Devamı

Selim: Neden olmasın? Zaten Kargo ve Dilek Türkan ayrı ayrı konser veriyorlar. Bu şarkının performansı bizi sahnede neden buluşturmasın? Zaten şu anki ekiple hazırladığımız bir albüm var ama hiç bir zaman düetlere farklı çalışmalara kapalı olmadık. Dilek ya da başka şanatçılarla da farklı çalışmalar yaparız ileride.

DEĞİŞEN DOKUYA İHTİYACIMIZ VAR

Dilek Türkan ile yolunuz nasıl kesişti?

Burak: 2014 yazında Selim ile değişik bir proje ne yapabiliriz diye konuşurken çok beğendiğimiz Dilek Türkan ismi gündemimize geldi. Kendisiyle irtibata geçtik birlikte çalışmalar yaptık. Bu dönemde ortaya çıkan ‘Mazi kalbimde bir yaradır’ hepimizi çok heyecanlandırdı.

Selim: Ozan sonrası, Haluk öncesi bir arayıştaydık. Değişik bir dokuya ihtiyacımız vardı. Evde düşünürken eşim bir iki şarkılarını dinlediğini söyleyerek Dilek’ten bahsetti. Neden olmasın dedim ve aradım. Buluştuk. O da bir arayıştaydı. Albümünü bitirmişti. Beraber denemeler yapalım dedik ve bugünlere geldik.

Haberin Devamı

KORAY CANDEMİR İLE YİNE BİR ŞEYLER ÇALABİLİRİZ

Ekipteki işbirliği nasıl?

Burak: Selim ve ben eski ve deneyimli Kargo üyeleri olarak iş ve yönetim konularını üstleniyoruz. Müzikler, düzenlemeler tüm ekip birlikte yapıyoruz.

Selim: Kesinlikle çok iyi. Grup olmanın gereği zaten bu. Konserlerin harika geçmesini bekliyoruz.

Koray Candemir’in de olacağı belki tek konserlik bir buluşma fikrine nasıl bakarsınız?

Burak: Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Ama bir gün aynı yerde bulunursak neden olmasın, hayat sürprizlerle dolu...Beraber bir şeyler çalarız tabii ki...

Kargo’nun bundan sonraki hedefleri ve planları neler?

Burak: Her zaman olduğu gibi iyi ve kaliteli müzik yapmak ve konserlerde sevenleriyle buluşmak.

Selim: Kargo iyi müzik yapan, insanları etkileyebilecek şarkılar yazan ve güçlü konserler verebilen, kişilerle değil yaptıklarıyla anılan bir grup olarak yoluna devam etmek istiyor.