Gazete Vatan Logo

'Mayına Basma, Hayır’a Bas'

TKP, EMEP, ÖDP ve Halk Evleri, "Eşit ve Özgür Bir Ülke İçin 12 Eylül Anayasası’na da AKP Anayası’sana da Hayır" adıyla Kadıköy'de miting düzenledi.

Kadıköy Meydanı’nda, 2 bine yakın kişinin kayılımıyla düzenlenen mitinge CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de katıldı. Mitinge katılanlar, "Mayına Basma Hayır’a Bas", "Yüce Divan’dan Kaçış Planına Hayır", "Yandaş Yargıya Hayır", "Darbecilerden Hesabını Emekçiler Soracak", Susma Haykır AKP’ye Hayır" pankartları taşıdılar.

ANAYASA DEĞİL BANAYASA: DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, referandum sürecinin eşit ve adil yürümediğini belirterek, "Baskı, tehdit ve şantaj altında bir süreç yürüyor. Biz 12 Eylül Anayasası’na da karşıyız, AKP Anayasası’na da. Bu 12 Eylül’le hesaplaşma yasası değil adeta bir banayasa oldu. 12 Eylül’de halk bu baskı ve tehditlere rağmen hayır diyecek" dedi.

AKP İLK KEZ YENİLECEK: TKP Genel Başkanı Erkan Baş ta, 12 Eylül’de hükümetin halkın tokatını yiyeceğini belirterek, "Bu halk AKP’ye ilk yenilgisini tattıracaktır. Biz AKP’ye bugün ‘Hayır’ demiyoruz ki, Biz haklı sömürenlere yüzyıllardır ‘Hayır’ diyoruz" diye konuştu.
İNADINA HAYIR: EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de, "Biz İktidara ve para gücüyle halkı kandıranlara inat güzel ülkemize sahip çıkmak için 12 Eylül’de ‘Hayır’ diyeceğiz" dedi.

Miting olaysız şemkilde son buldu.

Haberin Devamı