Gazete Vatan Logo

‘Masal’ operasyonu!

Soruşturmanın detayları ortaya çıktı

‘Masal’ operasyonu!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonun ‘Masal Dünyası’ ve ‘Porsuk Kentsel Değişim’ projeleriyle ilgili olduğu öğrenildi.

Büyük bir ekiple Eskişehir’e çıkarma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolda Antalya operasyonunu haber aldı.

CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Genel Başkan Yardımcısı, 30’a yakın milletvekili, YDK ve PM üyeleriyle dün Eskişehir’e adeta çıkarma yaptı. Kılıçdaroğlu, MYK üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den operasyonla ilgili bilgi aldı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Büyükerşen, 2006 yılında gerçekleştirilen “Porsuk Kentsel Değişim” projesinin ihalesiyle ilgili soruşturmanın yürütüldüğünü ifade etti. 2010 yılında ihaleyle ilgili hem İçişleri, hem de Sayıştay denetimi yapıldığını ve herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını anlatan Büyükerşen, operasyonu Konya, Ankara, Kocaeli ve Çorum’dan gelen polislerin yürüttüğüne dikkat çekti. İki kez denetim geçirtiklerini belirten Büyükerşen, büyük bölümü emekli olan 16 belediye çalışanının serbest bırakıldığı bilgisini de verdi. Büyükerşen, ihaleyle ilgili bir usulsüzlük bulunmadığını vurgulayarak, “Alnımız ak, yüzümüz pak, ekibime güveniyorum. Bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacaktır” dedi. Operasyonun ‘’Porsuk Bölgesi Kentsel Değişim Projesi’nin yanı sıra ‘Masal Dünyası’ projesini de içerdiği öğrenildi.

‘İtibarı yükseltti’

Kılıçdaroğlu, belediye önünde toplanan Eskişehirlilere hitap etti. Kılıçdaroğlu kürsüye çıktığında vatandaşlar, CHP liderinin yanındaki Büyükerşen’e, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Kıskananlar çatlasın”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile destek verdi. Büyükerşen’in Eskişehir’i sadece Türkiye değil, bir dünya markası yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bana bir belediye başkanı gösterin bilgili, kenti kent yapan, halkına hesap vermeyi namus addeden, kendine değil, kentine çalışan. Kuşkusuz bir örnek gösteririm, Yılmaz Büyükerşen. Üniversitede uzun yıllar görev yaptı, trilyonlarca liralık ihalenin altına imza attı, bir Allah’ın kulu çıkıp, ‘Büyükerşen sen bu ihaelede yolsuzluk yaptın’ diyemedi, diyemezler de zaten. Porsuk’u ıslah etmek istedi. ‘Neden kentin merkezinde akan su kirli olsun’ dedi, ‘Onun kenarında insanlar rahatlıkla oturabilmeli’. AKP’li belediye meclis üyeleri ‘ihaleye fesat karıştırıldı’ diye İçişleri Bakanı’na şikayet ettiler. Bakan müfettiş görevlendirdi, defalarca geldiler. Bu kez savcılığa polise gittiler, ‘Efendim burada yolsuzluk var’, illa birilerini şaibe altında bırakacaklar. Soruşturmayı yapan polisler başka illerden getiriliyor. Başkan’ın malvarlığı meydanda. ‘AKP yerel seçim kampanyasını Eskişehir’den başlattı’ dedim, sabah beşte evleri basılıyor belediye çalışanlarının. Hangi çağda yaşıyoruz? Deniz Feneri’ne bir şey yapamazlar... CHP üzerinden, onların belediyeleri üzerinden bir oyun oynanmak isteniyor. Kendi belediyelerine baksınlar, bir müfettiş bile göndermiyorlar. Bu operasyon, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanının itibarını yükseltmiştir, daha da güçlendirmiştir. Türkiye’de demokrasi tehlikededir. Eğer ülkenin Başbakanı demokrasiden şikayet eder hale gelmişse, herkesin düşünmesi lazım. Bunlar şaka gibi sözler değildir. Bunlar doğrudan rejimin kalbine saklanan oklardır. Hocamı seviyorum, o benim de hocam, ona inanıyorum, sizin inandığınız gibi.”

‘Antalya’da yöntem doğru’

CHP lideri, Mustafa Akaydın’ın da savcı tarafından ifadeye çağrılmasına ilişkin soru üzerine, “Bu bir baskın, gözaltı değildir. Antalya’daki yöntem doğru olandır. Savcı sorularını sormakta, başkanımız da yanıtlarını vermektedir. Biz bu sıkıntıları aşarız” dedi.

Fakıbaba desteği

Geçtiğimiz hafta AKP’ye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Gökhan Günaydın’ı arayarak operasyona ilişkin “Yılmaz Hoca hepimizin çok sevdiği, mükemmel vizyonu olan bir başkandır. Bu işin altından kalkar” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu Portekiz’e gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Şubat’ta Portekiz’de yapılacak Sosyalist Enternasyonal Toplantısı’na katılacak. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, 3 Şubat’ta Portekiz’e gidecek. Kılıçdaroğlu, toplantının, ”Yükselen ve Gelişen Ekonomilerin ’Krizden Çıkış’ Stratejisi İçindeki Yeri” temalı panelinde konuşma yapacak. Kılıçdaroğlu’na ziyareti sırasında CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Umut Oran da eşlik edecek.

Güler konusu kapandı

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’le ilgili tartışmaların MYK’de gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine, “Dün noktayı koydum. O konu konuşulmayacak. Adnan Keskin aracılığıyla bütün MYK üyelerine konuyu açmamaları yönünde bilgi ilettim. MYK’da bu konu açılmayacak” karşılığını verdi.


Masal Dünyası projesi nedir?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 400 bin metre karelik alanı ile Eskişehir’in en büyük parkı olan “Bilim, Kültür ve Sanat Parkı” içerisine çocuklar için “Masal Dünyası” projesini başlatmıştı. Proje kapsamında dört tarafı sularla çevrili olan şatoda Eskişehir’in plaka numarasından yola çıkılarak sayısı belirlenen 26 kule bulunacak. Kuleler arasında İstanbul’daki Galata Kulesi’nin kopyası olan kule 50 metre yüksekliğe sahip. Şato içinde, ulusal ve uluslararası masal ve çizgi film kahramanlarının, yaşam alanlarıyla birlikte 3 boyutlu animatik canlandırmaları ve seslendirmeleri yer alacak. Masal Dünyası üzerindeki diğer kuleler de Antalya’daki Yivli Minare, Diyarbakır’daki Çan Kulesi, Topkapı Sarayı’ndaki Adalet Kulesi, İstanbul’daki Kız Kulesi, Mardin’deki Ulu Camii minaresi ve Amasya’daki Burgulu Minaresi’nin benzerleri olarak tasarlandı.

Haberin Devamı