Gazete Vatan Logo

"Makedonya, Avrupa'nın istikrarını iyileştirir"

ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, Makedonya'nın NATO'ya tam entegrasyonunun Avrupa'nın güvenlik ve istikrarını iyileştireceğini düşündüğünü söyledi.

"Makedonya, Avrupa'nın istikrarını iyileştirir"

Korgeneral Hodges, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında Makedonya Genelkurmay Başkanı Metodiya Veliçkovski ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hodges, Makedonya'yı tatbikat ve uluslararası misyonlarda desteklemeye devam edeceklerini belirterek bu desteğin ülkenin Avrupa-Atlantik perspektifine yardımcı olacağını vurguladı.

Hodges, ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri olarak Makedonya Askeri Akademisini de destekleyeceklerini kaydederek "Makedonya'nın Avrupa-Atlantik entegrasyonu yolunda devam etme kararlığından etkilendim. Makedonya'nın NATO'ya tam entegrasyonunun Avrupa'nın güvenlik ve istikrarını iyileştireceğini ayrıca bölgenin istikrarını sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Veliçkovski de Makedonya Silahlı Kuvvetlerinin son uluslararası misyon "Anakonda"da yer alması ve kapasiteleri ile başarılarının Korgeneral Hodges tarafından takdirle karşılandığını belirtti.

Makedonya'nın doğru yolda ilerlediğini ve bir gün hak ettiği yer olan NATO'nun üyesi olacağını ifade eden Veliçkovski, "Birlikte ordularımızın iş birliğinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik. Gelecekte de destek beklediğimiz askeri eğitim ve tatbikat alanları başta olmak üzere daha fazla iş birliği fırsatlarını konuştuk." dedi.

Haberin Devamı

Bu arada Hodges, Üsküp'teki temasları kapsamında Makedonya Savunma Bakanı Zoran Yolevski ile de görüştü.