Gazete Vatan Logo

‘Makam budalalarının aramızda yeri yoktur’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Balıkesir’de partisinin il danışma meclisi toplantısında partililere uyarılarda bulundu.

‘Makam budalalarının aramızda yeri yoktur’

Türkiye’nin dünyada çok özel bir konumda bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, “AK Parti sadece Türkiye’nin değil dünyanın partisidir” dedi. Gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili adaylara ve seçmenlere tavsiyelerde bulunan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

Bu seçimde sizlerden beklediğimiz en iyi adayları seçeceksiniz. Tüm adaylarımız halkı en iyi şekilde temsil eden adaylarımız olacak. Adaylarımızda 5 temel özellik istiyoruz. Bu 5 özelliğe sahip olmayan adayları zaten gündeme getirmeyiniz. Birincisi, kibir abideleri gibi sokaklarda dolaşan adamlarla işimiz olmaz. Kendisini milletten üstün gören insanlarla işimiz olmaz. Dizini kırıp fukaranın sofrasına oturabilecek, sohbet edebilecek insanlara ihtiyacımız var. Kibir, siyasetin zehridir. Aramızda makam mevki budalalarının yeri yoktur. Aramızda şan, şöhret sevenlerin yeri yoktur. Bizim aramızda insanlara tepeden bakanlara yer yoktur, olmayacaktır, olmamalıdır.

‘Akraba kayırmak yok’

Adaylarımız adil olacak, adaletli olacaklar. Hısım, akraba konu komşu, adam kayırmak, insan kayırmak yok. Arayacağımız bir özellik de sadakattir. Sadakatten kastımız falanca adama, karanlık odağa ya da falanca çevreye değil bizzat millete sadık olması.

Haberin Devamı