Gazete Vatan Logo

‘Mahrem’lerin parolası: Dayının akrabaları geldi

198 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, mahrem imamların örgütün omurgasını oluşturduğuna dikkat çekildi ve bu kişilerin Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiklerinde dahi kimliklerini gizleyerek kendilerini “Dayının akrabaları geldi” şeklinde tanıttıkları anlatıldı

‘Mahrem’lerin parolası: Dayının akrabaları geldi

FETÖ’nün Emniyet içindeki yapılanması olan ‘Mahrem yapılanma’ya ilişkin ilk soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Mahrem yapılanmada üst düzey görev üstlenen bir kişi itirafçı oldu. İki adet Micro SD kartı savcılığa teslim eden bu ‘mahrem imam’ “Garson” ismiyle gizli tanık oldu.

En önemli ve gizli birim

İddianameye göre, örgütün omurgasını oluşturan ve ‘Özel Hizmetler Birimi’ olarak da adlandırılan ‘Mahrem yapılanma’ Fetullah Gülen’in en önem verdiği birim. Bu yapı örgüt içerisinde yargı, emniyet, TSK, MİT imamlarından oluşuyor. Mahrem birimlerde yer alan örgüt elemanları Pensilvanya’ya örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiklerinde dahi açık kimliklerini gizliyor ve ve kendilerini “Dayının akrabaları geldi” şeklinde tanıtıyor. Ayrıca Gülen ile görüşmeye giden bu kişiler tedbir amaçlı “Esnaf” olarak tanıtılıyor. Gizli tanık Garson ise ifadesinde, “FETÖ’nün emniyetteki mali yapılanmasının iki ana ayağı vardır. Birincisi emniyetteki FETÖ üyelerinden toplanan paralar, diğeri ise sivil kaynaktan, yani dışarıdan gelen paralardır. 17-25 Aralık süreci sonrasında özellikle polis memuru örgüt üyelerinin örgütten kopmasıyla gelirlerde azalma olmuştur. Gülen’in talimatıyla yeni gelir elde edebilmek için 1 kez her örgüt üyesinden çeyrek altın, kurban ve fitre parası alınarak 18 milyon TL para toplandı” diye anlattı.

Haberin Devamı

Binlerce dolar para akışı

Gizli tanık Garson örgütün mahrem imamlar için bir bütçe ayırdığını ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bile mahrem imamlara binlerce dolar para akışının devam ettiğini vurguladı. Garson’un teslim ettiği micro SD kartların incelenmesinde örgüt tarafından emniyet teşkilatı içerisinde yer alan örgüt üyesi olsun olmasın herkesin fişlendiğini ortaya çıktı.

Herkes için bir kod!

Garson’un ifadelerine göre, teslim edilen kart içinde Türkiye’de görev yapan tüm polis memurları ile ilgili bilgiler bulunduğu, “AD” ibaresiyle alan dışı olan örgüt içerisinde yer almayan kişiler, “C” ibaresiyle daha önce sohbetlere katılmış ancak daha sonra irtibatını kesmiş olan kişiler, “Dil” ibaresiyle örgüt üyesi olmayan ancak muhafazakar olduğu değerlendirilerek örgüte dahil etme potansiyeli olan kişilerin kastedildiği anlatıldı.

Haberin Devamı