Gazete Vatan Logo

‘Mahrem imamlar’ ayda 3.5 milyon topluyormuş!

FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapı sorumluları ayda 3 milyon 500 bin lira ‘himmet’, ayrıca 18 milyon lira değerinde de altın, kurban ve fitre parası topluyormuş

‘Mahrem imamlar’ ayda 3.5 milyon topluyormuş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, FETÖ’nün emniyetteki mali yapılanmasının deşifre ve tespitine yönelik yürütülen çalışmalarda önemli bilgilere ulaşıldı.

Buna göre, emniyet mahrem yapı sorumlularının, örgüt mensuplarından, aylık 3 milyon 500 bin lira “himmet”, ayrıca 18 milyon liralık çeyrek altın ile kurban ve fitre parası topladıkları belirlendi.

Firarileri saklama parası

Yapılan çalışmalar sonucunda FETÖ tarafından toplanan bu paraların örgüt mensuplarının avukat giderlerinde, yurt dışına kaçacak olan veya halen firari olarak yurt dışında yaşayan örgüt mensuplarının finansa edilmesinde, yurt içinde firari olarak aranan örgüt üyelerini saklamak için örgüt tarafından kiralanan evlerin giderlerinde kullanıldığı anlaşıldı.

Ayrıca, bizzat örgüt lideri Fethullah Gülen’in talimatıyla örgüt adına kamuoyu oluşturmak için kurulan düşünce kuruluşları, örgüt propagandası yapan görsel ve sosyal medya kuruluşları ile başta emniyet teşkilatı olmak üzere, kuvvet komutanlıkları, adliye gibi mahrem yapılar içerisinde bulunup görevden uzaklaştırılan veya ihraç edilen örgüt mensuplarına da para verildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Kalan paraların ise örgüt adına faaliyet yürüten firmalara aktarıldığı tespit edildi.

İki şirket kurulmuş

Devam eden çalışmalarda örgütün bunun için iki ayrı firma kurduğu, mensuplarından toplanan paraları da bu firmalar aracılığı ile inşaatı devam eden 55 konutluk projeye aktardıkları tespit edilirken, söz konusu firmalara mahkeme kararı ile kayyum atandığı öğrenildi. Örgütün mensuplarından topladığı paraların bir kısmını bankadaki kiralık kasalarda sakladıklarının belirlenmesinin ardından bir şüpheliye ait banka kasasında yapılan aramalarda, 597 bin dolar, 2 bin 500 Avro, 300 İngiliz Sterlini, 699 bin lira değerinde banka çekleri ile 14 bin 250 lira ve dijital materyaller ele geçirildi.