Gazete Vatan Logo

‘Made in Turkey’ şov

Avrupa’nın en önemli otomotiv fuarı Cenevre Motor Show’a Türkiye’de üretilen araçlar damgasını vurdu. Tofaş, 1 milyar dolar yatırımla ürettiği Egea Ailesi, Toyota da 450 milyon $’lık yerli hibrid SUV’u CH-R ile gövde gösterisi yaptı

‘Made in Turkey’ şov

Otomotiv dünyasının en gözde fuarı Cenevre Motor Show kapılarını basın mensuplarına açtı. Bu yıl 86’ncısı düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, 3-13 Mart tarihleri arasında ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Cenevre’de 120’den fazla modelin dünya ve Avrupa lansmanı gerçekleştirildi. Organizasyona 30 ülkeden 200 şirket katılırken, dünyanın dört bir yanından 10 bin gazeteci takip ediyor. Palexpo’da toplam 7 salonda yapılacak Cenevre Motor Show’u 700 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

86’ncı Cenevre Motor Show’a bu yıl Türkiye’de üretilen yeni modeller damgasını vurdu. 1 milyar dolar yatırımla Tofaş’ın yarattığı Egea (Ege) Ailesi tam kadro fuarda yer aldı. Fiat, Türkiye’de Egea, Avrupa’da Tipo ismiyle satacağı yeni hatchback ve station wagon modellerinin dünya tanıtımını Cenevre’de yaptı.

Fiat, ‘Made in Turkey’ imzalı bu üç araçla Avrupa’da yeniden büyüme dönemine girecek. Özellikle Bravo’nun yerini alacak hatchback otomobil, İtalyan markanın C sınıfında eksikliğini tamamlayacak ve rakipleriyle sıkı mücadeleye girmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

3 yeni model

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Egea projesini 1 milyar dolarlık büyük bir yatırımla hayata geçirdiklerini belirterek, 2023’e kadar 1.2 milyon üretim, 10 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi. Tofaş’ın Egea’nın ürün geliştirme aşamalarında önemli rol aldığını ifade eden Eroldu, şunları kaydetti: “Tofaş olarak üç yeni modelimizle, oluşan talebi karşılayabilmek için dün 3 vardiyaya geçtik. Üç yeni modelimiz, Tofaş’ı dünyanın pek çok noktasına güçlü bir biçimde taşırken, Fiat markasını da Türkiye’de zirveye çıkartacak.”

En pahalı ve en hızlı

CENEVRE Otomobil Fuarı, yine süper lükslerin güç gösterisine sahne oldu. Milyonlarca euroluk satış etiketine sahip binlerce beygir gücündeki otomobiller fuarda büyük ilgi gördü. Cenevre’nin en sükse yapan modeli Bugatti’nin Veyron’un yerine ürettiği Chiron oldu. 1.500 beygir güç ve 1.600 Nm tork üreten W16 motorla donatılan Chiron, 2 saniyede 100 km/s ulaşıyor. Chiron’un maksimum hızı 463 km/s. Avrupa fiyatı 2.8 milyon dolar olan araçtan, 500 adet üretilecek. Volkswagen Grubu, daha şimdiden 100 adet sipariş aldığını duyurdu.

Haberin Devamı