Gazete Vatan Logo
Magazin 'Lolita' filminin yıldızı Sue Lyon hayatını kaybetti

'Lolita' filminin yıldızı Sue Lyon hayatını kaybetti

Ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in yönettiği 'Lolita' filmiyle tanınan Amerikalı aktris Sue Lyon, 73 yaşında hayatını kaybetti.

'Lolita' filminin yıldızı Sue Lyon hayatını kaybetti

Stanley Kubrick'in, Vladimir Nabokov'un romanından uyarladığı 'Lolita' filmi ile adını Hollywood'un altın sayfasına ismini yazdıran Sue Lyon, 26 Aralık 2019'da hayata gözlerini yumdu.

SAĞLIK SORUNLARIYLA MÜCADELE EDİYORDU

Eğlence sektörüne 13 yaşında bir model olarak katılan sonrasında 14 yaşında beyaz perdede boy göstermeye başlayan Lyon, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

800 OYUNCU ARASINDAN SEÇİLDİ

1959 yılında çocuk oyuncu olarak başladığı kariyerini 1980 yılına dek sürdüren oyuncu, Dolores Haze karakteriyle adını dünyaya duyurdu. Sue Lyon, 'Lolita' filmi için 800 genç oyuncu arasından seçildi. Ayrıca Lyon, film ile Altın Küre'nin de sahibi oldu.

John Ford'un '7 Women' ve John Huston'ın 'The Night of the Iguana' filmlerinde de rol aldı. 1980'de rol aldığı 'Alligator' filmiyle sinema kariyerini noktaladı.

Hayatı boyunca dört evlilik yapan Lyon, Hampton Fancher, Roland Harrison, Cotton Adamson ve Edward Weathers ile evlendi. Ünlü oyuncunun düğünlerinde bir cinayet işlediği ortaya çıkan Adamson ile evliliği, kariyerine gölge düşürdüğü iddiaları ise uzun süre konuşulmuştu.

Haberin Devamı