Gazete Vatan Logo

‘Lady’ cinayetinde mesajlar inceleniyor

Polis, Vatan Şaşmaz’ın hayatını kaybettiği korkunç cinayetle ilgili karanlık noktaları çözmek için ikilinin WhatsApp mesajlarını incelemeye aldı. Aker’in platonik aşk duyduğu sunucuyu kadınlar için tasarlanan Wesson’un ‘LadySmith’ silahı ile öldürdüğü tespit edildi

‘Lady’ cinayetinde mesajlar inceleniyor

Türkiye önceki akşamdan beri Vatan Şaşmaz’ın hayatını kaybettiği akıl almaz cinayeti konuşuyor. Şaşmaz ve onu öldürdükten sonra intihar eden 52 yaşındaki eski manken Filiz Aker’in yakınları olayın şokunu atlatamazken, Beşiktaş’taki Conrad Oteli’nin 11’inci katında meydana gelen olayla ilgili yeni kriminal detaylar da gelmeye devam etti. Asayiş Şube Büro Amirliği ekipleri olayın ardından otelin kamera kayıtlarını incelemeye aldı. 1.5 aydın aynı otelde kalan Aker’in olay günü otelden dışarı çıkmadığı belirlendi. Olayın ortaya çıkmasının ardından polis, odada inceleme yaptı. Aker’in silahının bulundurma ruhsatlı olduğu belirlendi. Polisin yaptığı incelemede Aker ve Şaşmaz’ın son 1.5 aydır telefonla görüşmedikleri bunun yerine mesajlaştıkları öğrenildi. Polis ikilinin mesajlarını incelemeye aldı.

Kadınlara özel model

Filiz Aker’in Vatan Şaşmaz’ı vurduğu silah Smith Wesson’un 9.65 çaplı mermi kullanılan ve kadınlar için özel tasarlanmış “LadySmith” modeli olduğu belirlendi. Diğer modellere nispeten küçük olan ve çantada taşınabilmesi için özel olarak tasarlanan modelin güçlendirilmiş namlusu var. Özellikle yakın mesafede son derece etkili vuruş gücüne sahip.

Haberin Devamı

Bugün defnedilecek

Vatan Şaşmaz’ın cenaze tarihi ve yeri belli oldu. Yapımcı ve menajer Polat Yağcı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Şaşmaz’ın cenazesinin bugün öğlen namazını müteakiben Güzeltepe Birlik Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’na defnedileceğini belirtti.

‘Yere düşünce sırtına 3 kurşun daha sıktı’

- Şaşmaz ile 2009 yılında yaşadığı kısa süreli ilişkinin ardından Şaşmaz’a karşı saplantılı bir döneme giren ve en son İranlı milyarder eşinden boşandıktan sonra Amerika’da yaşamaya başlayan eski manken Aker, Temmuz ayının son günlerinde İstanbul’a gelip Conrad Otel’e yerleşti.

- Şaşmaz ile ilişkisini devam ettirmek isteyen ve sunucuyu arayarak tehditkarvari konuşmalarda yaptığı öğrenilen Aker’in, 5 yıla yakın bir süre psikolojik tedavi görüp psikiyatrik ilaçlar aldığı ve olay günü de yeğeni Dora Ercan ve eşiyle otelin lobisinde bir süre oturup alkol aldıktan sonra yukarı çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

- Otelin güvenlik kameralarına göre Filiz Aker, oteldeki 1130 numaralı odasına saat 17.49’da girdi. Bundan tam 3 dakika sonra ise saatler 17.52’yi gösterdiğinde ise Şaşmaz odanın bulunduğu koridorda gözüktü. Kapıyı çalmadan önce telefondan mesaj attığı fark edilen Şaşmaz, odadan içeriye girdi.

- Polis bilgi notunda olayın mağduru olarak görülen Şaşmaz sırt bölgesine isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti. Polis kayıtlarında “şüpheli-müntehire” olarak belirtilen Filiz Aker’in ise sağ kulak üstünden başına giren bir kurşunla hayatını kaybettiği belirtildi. Şaşmaz’ın odadan çıkmak isterken sırtına isabet eden ilk kurşunun ardından yere düştüğü, Aker’in ise yere düşen sunucuya 3 kurşun daha sıktıktan sonra kendini vurduğu belirlendi.

- Olay polis kayıtlarına “Faili belli, tabanca ile öldürme ve intihar” olarak geçti. Emniyet bilgi formatında olay saati 19.00, olay bildirim saati ise 19.47 olarak belirtildi.

Haberin Devamı

‘Parti düzenleyip herkesi öldüreceğim’

Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden eski manken Filiz Aker’in cenazesini ismini açıklamak istemeyen bir yeğeni aldı. Adli Tıp Kurumu’nun önünde konuşan Aker’in yeğeni “Halamdan böyle bir şey bekliyorduk. Ama Vatan Şaşmaz olacağını tahmin etmedik. Bize bir parti düzenleyip herkesi öldürdükten sonra intihar edeceğini söylemişti. Öyle bir şey yapacağım ki herkes bizi konuşacak demişti. İlk anlattığında şaka yaptığını düşündüm. Ancak dediklerini yaptı. Vatan Şaşmaz olacağını tahmin etmiyorduk. Psikolojik bir rahatsızlığı yoktu. Halamın cenazesini Perşembe ya da Cuma günü defnedeceğiz. Cezaevinde bir yakınımız var. Onun izinle çıkmasını bekliyoruz. Bu nedenle defin işlemini de bekleteceğiz” dedi. Aker’in yeğeni daha sonra Adli Tıp Kurumu’na girerek cenazeyi aldı. Öte yandan Aker’in daha önce ilaç alarak intihara teşebbüs ettiği kaydedildi.

Mankenlikten milyonerliğe

54 yaşındaki Filiz Aker uzun yıllar mankenlik yaptı. Sarışın ve havalı görüntüsüyle kısa sürede yapımcıların dikkatini çekti. Vahşi ve Güzel, Kurtlar Geceyi Sever, Sürgün, Alman Avrat 40 bin Mark, İnsan Avcıları, Bir Sonbahar Hikayesi gibi filmlerde rol aldı. 1998’de mankenlik ve oyunculuğu bıraktı. Filiz Aker’in hayatı İranlı bir iş adamıyla tanışınca değişti. İranlı iş adamı Aker’e imam nikahı kıydı. Amerika’dan evler satın aldı, milyonluk mücevherler hediye etti. Bir dönem ticarete atılan Aker, eski Türkiye güzeli Sevilay Öztürk’ün tanıştırdığı broker sayesinde borsaya girdi. Büyük paralar batırdı. Ancak lüks hayatından ödün vermedi.

Haberin Devamı

Film galasında tanıştılar

Vatan Şaşmaz, 2012’de oynadığı ‘Seninki Kaç Para’ filminin galasında Filiz Aker ile tanışıp sevgili oldu.

İddiaya göre 2015’te mimar Yasemin Adalı ile evlenince Filiz Aker ile ilişkisini bitirdi. Ancak Filiz Aker, Vatan Şaşmaz’ı takıntı haline getirmişti. Aker’in kendi yeğenlerinin de doğruladığı iddialara göre ünlü sunucuyu sürekli arayıp “Beni terk edemezsin” diyordu. Şaşmaz ise arkadaşlarına “Bu kadından korkuyorum” diyordu. Aker’in arkadaşlarına “Vatan’ın bana 3-4 trilyon (milyon) borcu var. Beni bırakamaz” dediği de öne sürüldü. Şaşmaz’ın bir arkadaşı ise sunucunun maddi durumunun kötü olduğu dönemde Aker’den borç aldığını söyledi.

‘Beni de öldürmek istiyordu’

Filiz Aker, Eski Türkiye Güzeli Sevilay Öztürk ile bir dönem yakın arkadaştı. Birbirlerini mankenlik yaptıkları yıllardan tanıyorlardı. İki arkadaşın arası borsada çalışan bir broker yüzünden iki yıl önce açıldı. Filiz Aker, Sevilay Öztürk vesilesiyle tanıştığı brokera güvenerek borsaya girdi, yüklü miktar para kaybedince bunun faturasını Öztürk’e kesti. “O adamla beni sen tanıştırdın. Senin yüzünden milyonlar kaybettim” diyerek Sevilay Öztürk’e ölüm tehditleri yağdırdı. Dozu her geçen gün artan tehditler karşısında Sevilay Öztürk, “Hayati tehlikem var, bu kadın beni öldürmek istiyor” diyerek Filiz Aker hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘Hiç öyle bir ilişkiden söz etmedi’

Acı olayın ardından Şaşmaz’ın daha önce hakkında ‘Çocuk planımız olmasa beraber yaşamaya devam ederdik’ dediği eşi Yasemin Adalı’nın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Çift, Kanlıca sırtlarında eşinin ailesine ait tanesi 30 milyon liralık 12 villalık evlerden birinde oturuyordu. En çok ekstra iş yapan sunuculardan biri olan Şaşmaz’ın da farklı yerlerde kendine ait 4 evi vardı. Şaşmaz’ın ayrıca tutkunu olduğu spor arabalardan oluşan bir koleksiyonu da mevcuttu. Nikâh şahidi ve yakın arkadaşı olan ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı da “Nerdeyse gece gündüz beraberdik. Evlendikten sonra ailesi ve işinden başka bir şeyi kalmamıştı. Bana hiç öyle bir ilişkisinden söz etmedi” dedi. 80’li yılların ünlü manken ve oyuncusu olan Filiz Aker’in 2 yıl önce de intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

‘Kendimi dondurmayı çok isterdim’ demişti

FİLİZ AKER tarafından vurularak öldürülen Vatan Şaşmaz 24 Ağustos’ta bir youtube kanalında röportaj gerçekleştirdi. Şaşmaz görüntülerde şunları söylemişti: “49 yaşındaki kanser hastası Çinli bir kadın öldü ve kendini dondurdu. 100-150 sene sonra falan tedavisi bulununca çözülmeyi istedi. Ben bunu yapmayı çok isterdim geleceği merak ettiğim için. Ama o 100-150 senen sen neredesin? Arafta mısın, öldün mü, hayatta mısın? Ruhun nerede? Ruh çıkmış oluyor, tekrar nasıl gelecek içeri? 100 sene neredesin acaba ne oluyor?”