Gazete Vatan Logo

‘Ladin iyiydi çevresi bozdu’

El Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin’in annesi Aliye Ganem, oğlunun üniversite yıllarında edindiği arkadaşları nedeniyle değiştiğini savundu

‘Ladin iyiydi çevresi bozdu’

Terör örgütü El Kaide’nin kurucusu olan Usame bin Ladin’in annesi Aliye Ganem, yıllar sonra suskunluğunu bozarak oğluyla ilgili İngiliz basınına demeç verdi. Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaşayan Ganem, The Guardian gazetesine verdiği röportajda, “Oğlum iyi bir çocuktu, beni çok severdi. Ondan uzak geçirdiğim hayatım çok zor oldu” diye konuştu. Oğlunun Kral Abdülaziz Üniversitesi’ne işletme okumaya gittiğinde farklı bir çevre edindiğini söyleyen Ganem, “Üniversitedeki insanlar onu değiştirdi. Bir anda başka bir insan haline geldi. O insanlar oğlumun beyinini yıkadı. Onlardan uzak durmasını söyledim ama beni dinlemedi” dedi.

‘Kabul edemedi’

Ladin’in üniversite yıllarında tanıştığı Müslüman Kardeşler üyesi Abdullah Azzam, ilerleyen yıllarda Bin Ldin’in ruhani danışmanı haline gelmiş ve El Kaide’nin kurulmasına katkıda bulunmuştu.

Bin Ladin’in kardeşi Hasan ise, annesinin hiç bir zaman ağabeyinin terörist olduğunu kabullenemediğini belirtti. Hasan bin Ladin, “Onu çok sevdi ve yaptıklarından ötürü hiç suçlamadı. Onun yerine hep çevresini sorumlu tuttu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Prens izin verdi

Suudi Arabistan yönetimi, 11 Eylül saldırılarından bu yana Bin Ladin ailesini yakın gözlem altında tutuyor. The Guardian gazetesi, bugüne kadar batı medyasına hiç konuşmayan Bin Ladin’in annesi Aliye Ganem’le görüşmek için, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’dan özel izin aldı. Haberde, röportaj sırasında odada hükümetin görevlendirdiği bir gözetmenin de hazır bulunduğu kaydedildi.