Gazete Vatan Logo

‘Kuzey Kürdistan neresidir?’

Bahçeli, Başbakan’a ağır sözlerle yüklendi

Bahçeli, Diyarbakır buluşması nedeniyle Başbakan’a ağır sözlerle yüklendi: Anzavur dirildi, Damat Ferit hortladı, Kandil yetiştirmesi, Türk düşmanı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup konuşmasının ana ekseninde Diyarbakır buluşması vardı. Bahçeli “Neredeyse Anzavur dirilmiş, mazideki isyancılar gözlerini açmış, Ali Kemal yattığı yerden kalkmış, Damat Ferit hortlamış, hükümetle ve başındaki şahsiyetle bütünleşmiştir” dedi.

Hükümetin gizli gündeminde, eğitim yoluyla bin yıllık kardeşliği imha etmek, milleti 36 etnik yapıya parçalamak olduğunu ileri süren MHP lideri, “Başbakan’la kardeşi Barzani, sözde Kürdistan beyanları altında Diyarbakır’da kavuşmuştur. Türkiye 16 Kasım günü hiç olmadığı kadar küçük düşürülmüş, şehit ve şühedamızın kemikleri sızlamıştır” dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

“Türk vatanı bir avuç soyu sopu karışık, kökeni ve aidiyeti sorunlu, gelmişi ve geçmişi zift gibi siyah, vicdanı ve insanlığı çürümüş yüzlerin meydan okumasına sahne olmuştur. Biz millet olduk olalı, içimizden hiç bu kadar sarılmamış, hiç bu kadar hançerlenmemiştik. Başbakan Erdoğan meşrebinin, seviyesinin ve olmayan kalitesinin gereğini yapmış, kadim dost ve kardeşi Barzani’yi Diyarbakır’a davet etmiş ve burada tıpkı aşığına vurgun maşuk gibi muhatabını bağrına basmıştır. Peşmerge başı, Şivan Perver isimli bölücü ve sözde şarkıcıyla gövde gösterisi yapmıştır. Başbakan bu PKK’lıyı dost olarak görmüştür. Sıfır sorun mucidi Dışişleri Bakanı da bu terör düşkününden özürler dilemiş, belki de dizlerine kapanarak af dilenmiştir. Başbakan’ın PKK’lılara karşı gösterdiği aşkın, sevginin kendi içinde tutarlı bir yanı herhalde vardır. Buna göre Sayın Erdoğan ya Kandil yetiştirmesidir, ya Türk düşmanıdır.”

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir’in Kuzey Kürdistan’dan söz etmesine de tepki gösteren Bahçeli, “Sayın Başbakan, bu Kuzey Kürdistan neresidir? Türkiye bir hukuk devleti ise, bu savcılar, bu hakimler nerededir? En ağır suçlar bir bir işlenirken, vatanını ve milletini seven hukuk insanları nereye sinmiştir?” diye sordu.

Kuduz gibi sataşmasın

“Kimse sabrımıza aldanıp da gevşeklik yapmasın, kuduz gibi oraya buraya sataşmasın; yeri ve zamanı gelince Malazgirt Destanı da tekrarlanır, Söğüt ruhu da canlanır. Barzani’nin kuyruğuna takılanlar, yularını Kandil teröristlerine kaptıranlar, yazsa yazsa ancak kalleşliğin ve kahpeliğin tarihini yazacaklardır. Herkes mayasının gereğini yapmaktadır.”

Dört varile ortağını sattı

BAHÇELİ, “Başbakan siyasi menfaat uğruna, Barzani’nin desteğini sözüm ona bölgede alma pahasına ve dört varil mazot amacıyla ayaküstü hem müzakere ortağını satmış, hem de Kürdistan’a onay vermiştir” dedi.

Haberin Devamı