Gazete Vatan Logo

‘Küskünler hesabı boşa çıktı’

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında “Üç dönemi tamamlamış dava arkadaşlarımız gerçek bir vakar ve ahlak dersi verdiler” dedi.

Başbakan Davutoğlu, seçimler öncesinde partisinin son grup toplantısında konuştu. AK Parti’de 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye’de siyasette ‘küskünler’ tabiri vardır. Beklediler ki 3 dönem olarak devam etmeyecek olanlar kendi aralarında bir küskünler grubu oluşturur, siyasi matematiği değiştirirler. Bilmedikleri şu; Bizim için siyaset bir matematik meselesi değil. Bilmedikleri şu; Bizim için siyaset bir matematik meselesi değil. Bir felsefe, inanç meselesidir. Aylardır bunun hesabını yaptılar ama boşa çıktı. Bir felsefe bir inanç meselesidir. Ben 3 dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün Ak Parti grubu adına teşekkür ediyorum. Gerçek bir edep, vakar ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi, bu iradeyi tartışmadı.”

Haberin Devamı

‘2023 sözleşmesi’

“Türkiye’yi otoriterleşme ile suçlayanlar aslında Ak Parti öncesi otoriter dönemin hayalini kuranlar” diyen Davutoğlu, “1923 sözleşmesiyle Cumhuriyet inşa edildiği gibi 2023 sözleşmesiyle yükselen küresel güç olarak yeni Türkiye’nin temelleri atılacak. Kimse bürokrasiye nüfuz etmek suretiyle devleti ele geçirme mücadelesi yapamayacak. İster TSK’ya sızmış olan 60’larda 70’lerde bazı cunta heveslileri, isterse KPSS sorularını çalan gruplar olsun bu demokratik ortamda hür olarak yaşamasına izin vermeyeceğiz. Başkanlık sistemini gündeme getireceğiz. Kimse buradan şahsileşmiş bir otorite safsatası çıkartmasın” diye konuştu.

‘Hesaba dayanmadı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkisinin maddi temele, siyasi hesaba dayanmadığını belirten Davutoğlu, “Ne başbakanlığı döneminde Abdullah Gül ile ilişkisi ne de şimdi bizim cumhurbaşkanımızla olan ilişkimiz maddi bir temele, siyasi bir hesaba dayanmadı. Ak Parti grubu bütün kumpasların karşısında da kaya gibi durdu” dedi.

‘Emeklilik değil başlangıç beratı’
Ak Parti’de 3 dönemi tamamlayan isimlere Ak Parti arması verileceğini kaydeden Davutoğlu, grup toplantısında sembolik olarak Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’e armalarını takdim ederek “Bu bir emeklilik beratı değildir. Aksine yeni bir başlangıç beratıdır” dedi.

Haberin Devamı

23 Nisan’da başbakan olabilir
Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, “Hiç hesap etmesinler. Bu hareket hiçbir zaman kendi içinde farklı görüşler olsa bile bunları tartışacak ama itilafı, bölünmeye ve parçalanmaya dönüştürmeyecek. Kılıçdaroğlu diyor ki ’En büyük hayalim başbakan olmak’. Hayalimiz iktidar olmak demiyor. Meselesi şahsi. Olacak, olacak kendisi başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa 23 Nisan yaklaşıyor, bir günlüğüne verebiliriz. Biz millete gittik. Bizim noterimiz millettir” dedi.