Gazete Vatan Logo

'Kürtlerin yüz karasısın' deyip kurşun yağdırmış

Katil zanlıları için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası...

Kürtçe şarkı okunmadığı için silahlı saldırıya uğrayan barda öldürülen şarkıcı Sarp Öztürk'ün katil zanlıları için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi Onur Akın ve Sarp Öztürk.

Mersin’de bir barda sahneye çıkan 38 yaşındaki Sarp Öztürk’ü, ’Kürtçe şarkı okumadığı’ gerekçesiyle öldürdüğü iddia edilen sanıkların, "Başbakan bile Kürtçe konuşuyor, siz Kürtçe müzik yapmıyorsunuz" dedikten sonra kurşun yağdırdıkları öne sürüldü. Şarkıcı Öztürk’ün ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan tutuklanan 38 yaşındaki Şeref Polad ile henüz yakalanamayan 44 yaşındaki Metin Baydar hakkında, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

17 Aralık 2010 günü meydana gelen olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İbrahim Taner Özkeser’in hazırladığı iddianame, Mersin 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, halen firarda bulunan olayın bir numaralı şüphelisi Metin Baydar ile tutuklu suç ortağı Şeref Polad hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istendi. Cinayet sonrası şüpheli Metin Baydar’ı sakladıkları öne sürülen tutuksuz sanıklar Musa Baydar ile Halil Önder ve Berjan Akay’ın ise ’Suçluyu Kayırma’ suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılanmaları talep edildi. ’SEN KÜRT’LERİN YÜZ KARASISIN’ Hazırlanan iddianamede şüpheliler Metin Baydar ve Şeref Polad’ın saat 23.00 sıralarında bara geldikleri, bir süre sonra garson İsmail Berktaş aracılığıyla Kürtçe şarkı istedikleri belirtilerek, olay şöyle anlatıldı: "Garsonun konsept gereği Kürtçe müzik çalamayacaklarını söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı.

İşletmeci Derviş Tümüklü, bunu fark edip şüphelilerin masasına oturarak, ’Sorun nedir?’ diye sordu. Bu sırada şüpheli Şeref Polad’ın kendisine, ’Neden Kürtçe müzik çalmıyorsun?’ dediğinde, Derviş Tümüklü’nün ’Konseptimizde yoktur, ben de Kürdüm. Ama burada Kürtçe müzik çalmıyoruz, burası bizim ekmek kapımız’ dediği, bunun üzerine şüpheli Metin Baydar’ın kendisine, ’Sen Kürt’lerin yüz karasısın’ dediği bu nedenle aralarında tartışma çıktığı anlaşıldı.

Bu tartışmanın devamında Polad Tümüklü’ye, ’Sen bu memlekette fazla yaşamazsın, seni öldürürler’ derken, Tümüklü, ’Ben buradayım, kim öldürecekse gelsin’ dedi.

Garsonların araya girmesiyle olay çıkması önlendi. Bu tartışmadan yaklaşık 5- 10 dakika sonra şüpheliler yeniden bara geldiler. İşletmeci Tümüklü, olay çıkmaması için şüphelilerle birlikte bar dışına çıktığında, kendisine, ’Bu memlekette Başbakan bile Kürtçe konuşuyor, siz burada Kürtçe müzik yapmıyorsunuz’ diye bağıran şüphelilerle arasında yeniden tartışma çıktı. Şüpheliler, Tümüklü’ye küfür edip, ’Sen bu kafa ile fazla yaşamazsın’ diye bir kez daha tehdit edip, ayrıldı. Şüpheliler, gece saat 01.30 sıralarında barın kapanışına yakın yeniden gelip, işyerine kurşun yağdırdı. Olayda sarkıcı Sarp Öztürk öldü, gitarist Göktay Okçu ile garsonlardan Ramazan Koç yaralandı." ALBÜM HAZIRLIĞI YAPIYORMUŞ Kürtçe şarkı okumadığı iddiasıyla çıkan tartışmanın ardından öldürülen Sarp Öztürk’ün facebook sayfasında binlerce kişilik hayran grubu oluşmuştu. Kişisel sayfasında Neşet Ertaş, Cem Karaca, Onur Akın, Latif Doğan, Haluk Levent, Kıvırcık Ali, Güler Duman gibi bir çok ünlü sanatçı ile birlikte çektirdiği fotoğrafları bulunan Sarp Öztürk’ün, albüm hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı