Gazete Vatan Logo
Magazin 'Kürtçe şarkı istiyorlar'

'Kürtçe şarkı istiyorlar'

Yıldız Tilbe, Manisa’nın kaplıcalarıyla ünlü Çamurhamamı Köyü’nde hayranları ile buluştu

SANATÇI Yıldız Tilbe, dinlenmek üzere geldiği Manisa’nın Salihli İlçesi’nin kaplıcalarıyla ünlü Çamurhamamı Köyü’nde hayranları ile buluştu. Çay Bahçesi’nde, Hakan Karcı, Sedat Genç, İsmail Gürsoy ve Onur Çıvgın’ın oluşturduğu Grup Fer’i dinleyen sanatçı, mini bir konser verdi ve hayranları ile fotoğraf çektirdi. Kendisinden zaman zaman Kürtçe şarkı istendiğini belirten Tilbe, "Kürtçe şarkı istiyorlar, ama ben Kürtçe bilmiyorum" dedi.

Tilbe, Salihli’nin Çamurhamamı Köyü’ne hiç de yabancı olmadığını belirtti. Yıldız Tilbe, "Ben İzmirli olduğum için Çamurhamamı Köyü’ne rahmetli annemle çok geldim. Annemin vefatından sonra fırsat buldukça geliyorum. Hem dinleniyorum, hem de nostalji yani çocukluk yıllarımı yaşıyorum. Salihli gençlerin oluşturduğu grubu dinledim. Yorumlarını beğendim. Kendilerine ait bestelerinin de olduğunu söylediler. Bu genç yeteneklerin sanat alanında hakkettikleri yere gelmeleri için İstedikleri takdirde gerekli desteği veririm" dedi.

’BU YIL ALBÜM ÇALIŞMALARIM YOK’

Kendi eserlerinden oluşturduğu albümlerle müzik severlerin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Yıldız Tilbe, "1994 yılında ’Delikanlım’ adını verdiği ilk albümünü çıkardığını kaydetti. Tilbe, "Srdından 15 albüm geldi. Bu da yaklaşık 150 şarkı ediyor. Bu yıl yeni albüm çıkarma gibi bir projem yok. Önümüzdeki yıl yeni bir albümle müzik severlerimizin huzuruna çıkacağım. Şu anda dinlenmeyi tercih ediyorum. Bugün Salihli’nin Çamurhamamı Köyü’nde sakin bir ortamda tatil yapıyorum. Bir taraftan da gelecek yılın programını yapıyorum. Bu genç yetenekleri dinlemek istedim. Bu organizasyonu gerçekleştiren TV Yapımcısı arkadaşım Mukadder Yalnız’a teşekkür ederim. Gerçekten benim için değişik bir akşam oldu. Siz dostlarımla sohbet ettim. Hayranlarımla buluştum. Birde mini konser vererek akşamı renklendirdik" diye konuştu.

’DAVULUN SESİ UZAKTAN GÜZEL GELİYOR’

Tilbe, kendisinin bir Anadolu kadını olduğunu, örf ve ananelere uygun mütevazı bir yaşantısı bulunduğunu kaydetti. Tilbe, "Mesleğimin gereğini de sahnede yerine getiririm. Yurt dışına açılmak istemiyorum. Ülkemizin her yöresi çok güzel. Osmanlı sazları hariç Türk sazlarının tamamını kullandım. Bugüne kadar turneye çıkmadım. Artık günümüzde turne diye bir deyim kalmadı. Festivaller adı altında halk konserleri yapılıyor. Bu festivalleri de belediyeler düzenliyor. Teklif gelirse Manisa ve yöresinde halk konserlerine seve seve gelirim. Günümüzde sanat adına söyleyecek olursak her şey zorlaşıyor. Yeni sanatçılar için daha da zorlaşıyor. Allah yardımcımız olsun. Davulun sesi uzaktan güzel geliyor. Ama iş göründüğü gibi değil. Her mesleğin bir zorluğu var. Ben kendimi bu alanda ortada görüyorum. Bana sen niye Kürtçe şarkı söylemiyorsun diyorlar. Kürtçe şarkı istiyorlar, ama ben Kürtçe bilmiyorum. Türkçe konuştuğum için şarkılarımı da Türkçe söylüyorum" dedi.

’AŞKIN ACISINI VE SEVİNCİNİ BİLİYORUM’

Tilbe, gazetecilerin "Aşık mısınız?" sorusuna, "Evet aşığım, insanlara, doğaya aşığım. İnsan ve doğa sevgisi bir insanda yoksa mutlu olamaz. Mutlu ve huzurlu olmak için de sağlıklı olmalısın. Ben her şeyin başı sağlıktır diyorum. Bendeki bu doğa ve insan sevgisi güzel besteler yapmamı sağlıyor. Çünkü aşkın acısını ve sevincini biliyorum ve albümlerimde anlattım" dedi.

Haberin Devamı