Gazete Vatan Logo

‘Kürt kökenli kardeşlerim ‘artık yeter’ diyor

Başbakan 111 adetlik toplu açılış töreninde konuşan...

Başbakan Erdoğan, “Bu alçaklık, bu insafsızlık, bu vicdansızlık karşısında benim kürt kökenli vatandaşlarımın yüreklerindeki isyan artık daha da büyüyor” dedi

Başbakan Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptırdığı 111 Tesisin Toplu Açılış Törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında terör olaylarına da değindi:

KİM İSYANCI:

Örgütün lider kadrosu lüks içinde, saltanat içinde safa sürerken, hayatının baharında gençler dağda, kanlı bir pazarda alınıp satılıyor. Öyle anneler, öyle babalar var ki 4 yıldır, 5 yıldır çocuklarından tek bir haber alamıyorlar. Çocuğu öldü mü, hayatta mı, bunu dahi öğrenemiyor, soramıyor, sorgulayamıyorlar. İşte geçenlerde evladının ölümü sebebiyle evinde Türk Bayrağıyla taziye kabul eden babayı düşünün. ‘Ben evladımı okula göndermiştim ama evladım kandırıldı, kaçırıldı.’ Nasıl isyan ettiğini gördünüz değil mi? Terörist başları kendilerini isyancı diye tanımlıyor. İşte gerçek isyancı, o evlatlarını kandırıp götürdüklerinizin aileleri. Kime? Size. Size isyan ediyorlar. Bırakınız hayatta olanları, teröristlerin cesetleri bile ailelerinden kaçırılıyor.

YETER ARTIK:

Gençlerin hayatlarıyla kumar oynayanlar, gençlerin kanıyla beslenenler, o terörist gençlerin cesetleri üzerinden bile rant sağlamak gibi bir alçaklığın içine giriyorlar. Bu alçaklık, bu insafsızlık, bu vicdansızlık karşısında benim Kürt kökenli vatandaşlarımın yüreklerindeki isyan artık daha da büyüyor. Benim Kürt kökenli kardeşlerim ‘yeter artık’ diyor, ‘Benim adıma öldürme, benim adıma kan dökme’ diyor, ‘Sen beni temsil edemezsin’ diyor.

MASKELERİ DÜŞTÜ:

Terör örgütünün de uzantılarının da kuklalarının da maskesi artık tek tek düşüyor. Güya bir takım haklar için mücadele verdiğini iddia eden terör örgütünün, nasıl bir kanlı tezgah olduğu artık açıkça ortaya çıkıyor. Terör örgütü ırkına, kökenine, mezhebine bakmadan, kadın mı, bebek mi diye sormadan herkesin yaşam hakkına kastediyor, herkesin düşüncesini bastırmaya çalışıyor.

Haberin Devamı