Gazete Vatan Logo

‘Kürt’ diye dışlayan beni karşısında bulur!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da “Biz burada teröristleri, vampirleri gezdirmeyiz” mesajı verdi: Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni, sonra devletimizi bulur

‘Kürt’ diye dışlayan beni karşısında bulur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Van ve Adana’da coşkulu kalabalıklara seslendi. Teröristlere 24 Haziran’da sandıkta demokrasi dersi verilmesi için çağrıda bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

‘Bir avuç marjinal’

Biz burada teröristleri, vampirleri gezdirmeyiz. Van bu seçimde oyunu kendisinden alıp, iradelerini İstanbul’daki bir avuç marjinalin emrine verenlerden inşallah tamamen kurtuluyor. Büyükşehir belediyesi bu terör örgütünün güdümündeki partide değil miydi? Peki bu belediyenin size doğru dürüst bir hizmeti oldu mu? Van depremi yaşandığında, binaların altında Vanlı kardeşlerimizden önce belediye kalmıştı. Ben o gece buradaydım. Biz adeta Van’ı yeniden ayağa kaldırdık. Peki terör örgütünün yanaşmaları ne yaptı? Size hizmet etmek için kullanmaları gereken paraları ne yaptı? Kandil’e gönderdi.

‘Benim kardeşlerimsiniz’

Siz benim kardeşimsiniz. Sizin Kürt olmanız, Türk olmanız, Gürcü olmanız bunlar beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren ne biliyor musunuz? Beni yaradan Allah sizi de yarattı. Onun için yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Ne diyor sevgili peygamberimiz? ‘Cennete giremezsiniz, iman etmedikçe. İman etmiş olmazsınız, birbirinizi sevmedikçe’ Hem seveceğiz, hem sevileceğiz. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim. Varsa böyle bir terbiyesizlik yapan karşısında önce beni bulur, sonra devletimizi bulur. Bu ülkede hangi mütedeyyin dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, beni ve devletimi karşısında bulur. Kimin hayat biçimine karışılmış? İşte geçen dönem CHP’nin bir hanım milletvekili, İstanbul Üniversitesi’nde önemli bir görevdeydi. Bunlar benim başörtülü kızlarımı ikna odalarına sokanlar değil miydi? Peki PKK’nın desteklediği parti, benim o Kürt annelerimi belediyenin önünde hüngür hüngür ağlatmadı mı? Bunlar Kandil’e götürürler, biz ise annelerine babalarına teslim etmenin mücadelesini veririz.

Haberin Devamı

Dershane bile yönetemedi

Biri çıkmış diyor ki ‘Şehir hastanelerini kapatacağım.’ Ya biz öyle bir ecdadın torunuyuz ki. Bunlar Osmanlı’nın torunu olamaz. Böyle bir medeniyetin varisleri olarak diyor ki ‘Bunları nasıl işleteceksiniz?’ biz bugüne kadar bini aşkın hastane yaptık. Bunları nasıl işlettiysek öyle işleteceğiz. SSK’da genel müdürlük yaptın, batırdın. Oraları yönetemeyenler, dershane bile yönetemeyen nasıl olacak da Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek?

Haberin Devamı

‘Gerçek dostlar yıldızlar gibidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Vefa Buluşması’na katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’un ev sahipliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya gelen AK Partili kadınlar, Emine Erdoğan ile bol bol fotoğraf çektirdi. Emine Erdoğan yaptığı konuşmada, “Dostluklar sınandıkça güçleniyorlar. Biz sınamanın en büyüğünü, ölümle burun buruna geldiğimiz 15 Temmuz’da yaşadık. ‘Gerçek dostlar yıldızlar gibidir. Karanlık çöktüğünde ilk onlar görünür’ denir ya. Hakiki dostlarımızla ve elbette milletimizin dostluğuyla aydınlandı o sabah. Türkiye artık kendi içine kapanan bir ülke değil, dünyaya açılan, kucak açan bir ülke. Evlatlarımız artık başka ufuklara bakıyor. Küçük hesapların, kısır düşüncelerin ülkesi olamayız artık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Girişimci için tek şart huzur’

“Van’a yatırımcı çekmemiz lazım. Turizm sektöründeki patronlarla görüştüm. Van, İran’dan gelen turistlere cevap veremiyor. Biz teşviklerle, alt yapı çalışmaları ile üzerimize düşeni yaptık, yapacağız. Girişimcilerin buraya gelmesi için bir şart var; huzur, huzur, huzur. Terörden korkmayacağız, teröristten korkmayacağız.”

Dev alanın ilk konuğu Erdoğan!

29 Ekim 2018’de resmi olarak açılması planlanan ve yüzde 90’ı tamamlanan 3’üncü Havalimanı’nın ilk konuğu belli oldu. Hazırlıkları tüm hızıyla süren havalimanına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyacak uçağın ineceği belirtildi. Erdoğan’ın yarın (perşembe günü) Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda saat 17.00’de yapılacak mitinginin ardından İstanbula döneceği ve 3’üncü havalimanına ineceği ifade edildi. Yeni havalimanında hazırlıkların başladığını dile getiren yetkililer, “Bu tarihi gün için her şeyin dört dörtlük olması gerekiyor. Tüm hazırlıklar da buna göre yapılıyor” açıklaması yaptı. Dev alana inen ilk uçak olarak Türk Havacılık tarihine geçecek uçağın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile bazı bakanların da olması bekleniyor.

Haberin Devamı