Gazete Vatan Logo

'Kurbanlık gibi kesti'

Yoğun bakımdan çıktı dehşet anlarını anlattı

SAMSUN’da erkek arkadaşı 18 yaşındaki Mecit Özbaran tarafından 9 yerinden bıçaklandıktan sonra boğazı kesilen 19 yaşındaki Serpil Öztürk, yoğun bakımdan çıktı. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Öztürk, "Aldığım bıçak darbelerinin ardından yere düştüğümde, kurbanlık gibi başımın önüne çömelip boğazımı kesti. O an öldüğümü sandım" dedi.

Olay, 10 gün önce İlkadım İlçesi Sahil Yolu üzerinde meydana geldi. Canik İlçesi’ne bağlı Çamalan Köyü’nde oturan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Demirçelik Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mecit Özbaran, duygusal ilişki yaşadığı Serpil Öztürk’le buluştu. İddiaya göre, çıkan tartışma sırasında genç kızın kendisine tokat atması üzerine öfkeye kapılan Özbaran, üzerinde bulunan bıçağı Öztürk’ün göğüs, karın ve sırt bölgesine 9 kez sapladı. Mecit Özbaran, ardından da yere düşen Serpil Öztürk’ün boğazını kesti. Kanlar içinde kalan Öztürk, çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Özbaran ise olay sırasında çevrede bulunan bir polis tarafından yakalandı. Polis soruşturmasının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Mecit Özbaran, ’kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

’ÖLDÜĞÜMÜ SANDIM’

Boğazına aldığı bıçak darbesi sonucu ağır yaralanan Serpil Öztürk ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ameliyat edildi. Hayati tehlikesi bulunan ve tedavisi yoğun bakım servisinde yapılan Öztürk, iki gün önce Genel cerrahi servisine alındı.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Öztürk, Özbaran’la ortaokulu aynı okulda okuduklarını belirterek, "Kendisiyle duygusal bir arkadaşlığımız vardı, ancak ciddi bir ilişkimiz yoktu. Ben tekstil atölyesinde çalışıyordum. Olaydan 3 gün önce işten çıkmıştım. Olay günü de iş aramak için şehir içindeydim. Beni aradı, nerede olduğumu sordu. Şehir merkezinde olduğumu söyleyince ‘Ben de oradayım görüşelim’ dedi. Sahilde buluştuk. İş meselesi yüzünden tartışmaya başladık. Ben ona tokat attım, tam giderken, sırtımdan ilk bıçak darbesini aldım. Sonra art arda bıçağı saplamaya başladı. Ben yere düştüm. O anda başımın önüne çömelip sanki kurban keser gibi boğazımı kesti. Boğazıma darbeyi alınca o anda öldüğümü sandım. Zaten sonra bayıldım. Başka bir şey hatırlamıyorum" dedi.

’DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETMİŞTİ’

Mecit Özbaran’ı daha önce bıçak taşırken gördüğünü ama kendisine böyle bir şey yapabileceğini hiç aklına getirmediğini anlatan Serpil Öztürk, "Çok kötü günler geçirdim. Olaydan 3 gün sonra kendime geldim. Bu kişi beni öldürmeye çalıştı. İnşallah cezaevinden hiçbir zaman çıkamaz. Bu kişi insan olamaz. İnsan nasıl bu hale gelir, anlamış değilim. Daha önce de beni tahdit etmişti, 'Ben seni burada doğrarım kimsenin haberi olmaz’ demişti. Birincisinde tehdit etti. İkincisinde beni bıçakladı. Üçüncüsünde hapishaneden çıkarsa beni kesin öldürür. En ağır cezanın verilmesini istiyorum" diye konuştu.

’KIZIM İKİNCİ HAYATINI YAŞAYACAK’

İstanbul’da inşaat işçisi olarak çalışırken, olayı öğrenince Samsun’a gelen 43 yaşındaki Orhan Öztürk, kızının ikinci hayatı yaşadığını belirterek, "Kızım ölümden döndü. Neler yaşadığımızı biz biliriz. Bunu yapan kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

4 çocuk annesi Pamuk Öztürk de kızının çok ağır bıçak darbeleri aldığını ve ölmekten sonra anda kurtulduğunu söyledi. Anne Öztürk, "Kızımı bu hale getiren kesinlikle bir insan olamaz. Bu bir cani ve katildir. Allah’a şükrediyoruz; evladımızı bize bağışladı. Onun için bundan sonra yeni bir hayat başladı. Şimdi ikinci bir hayat yaşayacak" diye konuştu.

Haberin Devamı