Gazete Vatan Logo

‘Kurayla örgüt üyesi oldum'

Meryem Kurşun, "Yöneticilik için kura çektik. Şu anda burada bulunmamın nedeni o kura” dedi

İnternet Andıcı davasında ifade veren sivil memur Meryem Kurşun, “Biz Ece adlı bir arkadaşımla org. sitelerinin yöneticiliği için kura çektik. Bana irtica.org çıktı. Şu anda burada bulunmamın nedeni o kura” dedi.

İnternet Andıcı davası 41 gün aranın ardından görülmeye devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’deki 51. duruşmada tutuksuz sanık Meryem Kurşun savunma yaptı. Halen Ankara’da felsefe öğretmenliği yaptığını söyleyen Kurşun, “Ocak 2006’da Bilgi Destek Dairesi’ne bilgi destek uzmanı olarak alındım. 2011 Ocak ayına kadar 5 yıl çalıştım. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçtim” dedi.

Meryem Kurşun, Genelkurmay’daki işini şöyle anlattı: “Biz Ece adlı bir arkadaşımla Cari İşlem Şubesi’ne verildik. Ocak 2008’de 2. Şube’ye verilen Greek murder (Yunan mezalimi) ve İrtica. Org sitelerinin yöneticiliği için kura çektik. Bana irtica.org çıktı. Şu anda burada bulunmamın nedeni o kura. Kaderimden dolayı buradayım. Kader kurbanıyım.”

“Bana takip etmem gereken siteler bildirildi. Ayrıca TSK aleyhine yapılan yayın varsa bildirmem istendi. Görevim bana verilen haberleri irtica.org sitesine eklemekti. ’Suç mu değil mi’ diye karar verecek durumda değildim. İrtica.org kişisel sitem değildir. Kurumsal görüşü yansıttığını düşünüyorum.”

‘Amatörce işletiliyordu’

2006’da göreve başladığında Şube Müdürü’nün tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek olduğunu, 2008 ve 2009’da ise tutuklu sanıklar Fuat Selvi ve Ziya İlker Göktaş ile çalıştığını anlatan Kurşun “Bu siteler amatörce ve acemice işletiliyordu. Ben Andıç toplantılarına katılmadım, İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı hiç görmedim” diye konuştu.

Başkan Hasan Hüseyin Özese’nin sitelerin adını sorması üzerine Meryem Kurşun “Fethullahgerçeği’ sitesi sabitti. Yani güncellenmiyordu. Kurulmuş, öyle kalmış. ’pkkgerceği’, ’türkatak’, armenianreality, turkses, terör ve güvenlik gibi siteler güncelleniyordu” dedi.

‘Keşke ev kadını olsaydım’

Savcılık ifadesindeki “Dursun Çiçek ara ara ’Cumhuriyet’te çok malzeme var’ derdi” sözlerini düzelterek “Bir defa duydum” diye açıklama yapan Kurşun, emniyet ifadesinde geçen “kışkırtıcı yayın, ideoloji kokan” gibi sözcüklerin kendisine ait olmadığını söyledi. Kurşun, sesi titreyerek ağlamaklı bir sesle şunları söyledi:

“Bunlar benim ifade tarzım değil. İfadeyi alan memurun yorumu olabilir. Ben bu kelimeleri hiç kullanmadım. Çöküntü içinde olduğum için yanlış yazılanları fark etmedim. Savcılığa gittiğimde şok yaşıyordum. Öğretmen olduğum okuldan alıp İstanbul’a getirdiler. Çocuklarımla vedalaşamadım. Savcılıkta ’terör örgütü üyesi’ olmakla suçlandığımı duyunca şok geçirdim. 2 çocuk annesiyim. Yaşama savaşı veriyorum. Terör benim hayat felsefeme aykırı. Şok halindeydim. Ben kader kurbanıyım. Keşke ev hanımı olup çocuklarımla otursaydım. Çok üzgünüm.”

Haberin Devamı