Gazete Vatan Logo

‘Kuran, İncil’den ilerici’

Hz. Muhammed (sav) zamanında kadınlar cuma ve bayram namazlarını da camide kılabiliyorlardı

ABD’nin önde genel komedyenlerinden Jay Leno’nun eşi Mavis, Kuran’ın kadınlar konusunda İncil’den daha liberal olduğunu söyledi. Mavis Leno, Teksas’taki Müslüman Kadınlar Vakfı toplantısındaki konuşmasında, “Taliban öncesinde Kabil’de kadınlar vekil bile seçilebiliyordu. Taliban kadını arka plana attı. Halen bu ülkede kadınların yüzde 12’si cahil ama diğer taraftan Afgan parlamentosunun yüzde 28’i kadın” dedi. Mavis, “Kuran, kadın açısından İncil’den daha liberal. Hz Muhammed, zengin ve güçlü bir kadınla evlendi. Bu İslam’ın kadına yetki ve güç verilmesinde sakınca olmadığını gösteriyor. Bu din kadın haklarının destekçisi. Diğer yandan kültür Kuran’ı faklı yorumlayarak kadına yetki verilmesinin önüne geçiyor”diye konuştu.

İLAHİYATÇILARDAN LENO’YA DESTEK

‘Kadın cuma namazı kılardı’

Prof. Dr. Hakkı Önkal kadını hapseden İslam değil İslam’ı yanlış yorumlayan toplumdur dedi, “Diğer dinlerle kıyaslandığında İslam’ın kadınlara duyduğu saygı ve hukuki bakımdan verilen statü çok yüksek. Hz. Muhammed zamanında kadınlar cuma ve bayram namazlarını da camide kılabiliyorlardı.”

‘İncil kadını ikinci sınıf görür’

İslam Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Dr. Ömer Faruk Arman İslam’da kadının yeriyle ilgili şunları söyledi, “İncil’e bakacak olursak özellikle yeni Ahit’te kadına bakış olumsuzdur. Hatta kadını ikinci sınıf gördüğünden evlenmemeyi önerir. Ancak İslam İncil’de olduğu gibi dini yükümlülüklerden kadını muaf tutmaz.”

Haberin Devamı