Gazete Vatan Logo

'Kupayı Afrika kazandı'

Avrupa'da göçmenlere yönelik şiddetin sona ermesi çağrısı yapan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 2018 Dünya Kupası'nı kaldıran Fransa milli futbol takımının çoğunluğunu Afrikalı göçmenlerin oluşturduğuna dikkat çekti.

'Kupayı Afrika kazandı'

Ülkesinde resmi bir etkinliğe katılan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ”Dünya Kupası’nı Fransız takımı kazandı, ama daha çok bir Afrika takımına benziyordu. Aslında Afrika kazandı, onlar Fransa’ya ulaşmayı başaran Afrikalı göçmenlerin çocukları” dedi.

‘Umarım Avrupa mesajı almıştır” diye ekleyen Maduro, ”Avrupa’da Afrikalılara karşı ırkçılık, göçmenlere karşı ayrımcılık artık bitsin” çağrısında bulundu.

"Afrika’yı hep hor gördüler. Yağmaladılar. Ve sıra Dünya Kupası’na geldiğinde Fransa şampiyonluğu Afrikalı futbolcuları sayesinde kazandı"

Fransa’nın 1998’deki ilk Dünya Kupası zaferinde olduğu gibi ikincisine de göçmen kökenli futbolcular damga vurdu. Fransa milli takımı kadrosundaki 23 isimden 19’u göçmen kökenli:

Umtiti: Kamerun

Kimpembe, Mandanda, Nzonzi: Kongo

Sidibe: Mali

Fekir: Cezayir

Pogba: Gine

Tolisso: Toga

Mendy: Fildişi Sahili

Rami: Fas

Kante: Mali

Dembele: Senegal/Mali

Mbappe: Kamerun/Cezayir

Griezmann: Almanya/Portekiz

Lloris: İspanya

Giroud: İtalya

Areola: Filipinler

Matuidi: Kongo/Angola

Lemar: Guadeloupe vurgusu yapan Maduro, 2018 FIFA Dünya Kupası’na evsahipliği yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i de başarısından ötürü tebrik etti.

Haberin Devamı