Gazete Vatan Logo

'Kültür ve turizm envanterini Ekim'de açıklayacağız'

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin kültür ve turizm envanterinin çıkartılmasına yönelik bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmaların tamamlandığını söyledi

Bakan Atilla Koç, "Önümüzdeki günlerde bakanlığımızın teknik personeli, valiler, belediye başkanları ve sektör temsilcilerinin de değerlendirilmeleri alındıktan sonra, Ekim'de envanteri kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu tarafından Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde düzenlenen, `Birinci Bölgesel Kalkınma ve Eğitimde İşbirliği Uluslararası Çalıştay'ına katılmak üzere Nevşehir'e geldi. Valilik önünde Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, AKP Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve diğer protokol tarafından karşılanan Bakan Koç, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bakan Koç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlıkları sürdürülen Türkiye'nin Kültür ve turizm envanterine yönelik çalışmaların bakanlık düzeyinde tamamlandığını söyledi. Bakan Koç, "Hazırladığımız Kültür ve Turizm envanterini önümüzdeki günlerde illerdeki bakanlığın teknik yöneticilerinin yanı sıra valiler, belediye başkanları ve turizm sektörün temsilcileri ile yaklaşık 10-15 gün süreli toplantılarla değerlendireceğiz. İstedik ki, hazırlanan plan öyle hayali olmasın. Öyle sanıyorum Ekim ayı başında Türkiye'nin kültür ve turizm envanterini kamuoyuna sunacağız" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, müzelerde son günlerde yaşanan bazı olumsuzluklara ilişkin soruyu da cevaplandırdı. Bakan Koç "Halen 32 müzemizde araştırma ve incelemelerimiz sürüyor. Müzelerdeki tüm kayıtlar kontrol ediliyor. Bu kontrollerde eğer istenmeyen bazı gelişmeler ortaya çıkarsa, bunları da yine basın kanalıyla kamuoyu ile paylaşırım. Şu an incelemelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi. Bakan Koç'a daha sonra Vali M. Asım Hacımustafaoğlu tarafından Avanos'da üretilen çini tabak ile bir ibrik hediye edildi.

Haberin Devamı