Gazete Vatan Logo

‘Külotu bile devlet sayesinde gördüm!’

Paralel yapı’ operasyonunda gözaltına alınan 36 zanlıdan 17’si tutuklandı. Eski polis müdürü Bilkay ifadesinde, “Bornozu, diş macununu, ayakkabıyı, hatta affedersiniz külotu ilk kez devletim sayesinde gördüm. Ben ülkemi seviyorum” dedi.

‘Külotu bile devlet sayesinde gördüm!’

İzmir merkezli 18 ilde yapılan FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) soruşturmasında gözaltına alınan ve kamuoyunda casusluk davası olarak bilinen soruşturmada yargılananlar için sahte deliller üretmekle suçlanan 36 kişiden 17’si ‘kumpas’tan tutuklandı. 15’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 19 kişi de serbest bırakıldı.

59 saat ifade verdiler

59 saat boyunca Hakim Dilek Çeliktaş’a ifade veren şüpheliler, suçlamaları kabul etmediklerini sık sık ifade etti. Eski İzmir Emniyet Müdürü olan ve soruşturma sonucunda tutuklanan Ali Bilkay ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Hiçbir adli olaya olumlu ya da olumsuz müdahale etmediğini anlattı. Casusluk soruşturmasında, ne imzasının ne de parafının olmadığını ileri süren Bilkay şunları söyledi:

‘12 yaşında ayrıldım’

“Ben okuma yazma bilmeyen anne ve babamın yanından 12 yaşında ayrıldım. Bornozu, diş macununu, ayakkabıyı, hatta affedersiniz külotu ilk kez devletim sayesinde gördüm. Türkiye Cumhuriyeti beni Türkiye’nin üçüncü büyük ili olan İzmir gibi bir ile Emniyet Müdürü yaptı. Dünyanın pek çok ülkesini devletim sayesinde görme fırsatım oldu. Ben de ülkeme olan borcumu şerefimle hizmet etmek suretiyle ödemeye çalıştım. Benim adım ne olursa olsun her hangi bir örgütle yan yana getirmek, bana yapılacak en büyük hakarettir. Ülkemi seviyorum. Bu suçlamayı en nazik ifadesiyle lanetliyorum.”

Haberin Devamı

’Testis’ yerine ‘testi’

Casusluk soruşturmasının adının neden ’testi’ olduğuna yönelik iddiayı ise, o zaman araştırmaların başındaki isimlerden Yaser Özoğlu cevaplandırdı: “Savcılığın sevk yazısında, örgüt mensuplarının cemaate bağlılıklarını Fethullah Gülen’e ait ’Kırık testi’ kitabının testi ismini soruşturmaya kod ismi vererek gösterdikleri iddia edilmiştir. Bu dosyanın kod adını ben koydum. Soruşturma konusu fuhuş olduğu için şaka ile karışık olarak ’testis koyalım’ dedim. Biraz gülüştükten sonra bunun uygun olmayacağına karar vererek ’testi’ olarak değiştirdim. Şüphelilerin yoğun fuhuş eksenli suç kayıtları ve suç faaliyetleri de olduğu için aramızdaki konuşmada ’su testisi su yolunda kırılır’ atasözü de gündeme geldi ve bu şekilde dosyanın ismi ’testi’ olarak kaldı.”

Haberin Devamı

‘Ben küpeliyim, kedim var, Alsancaklı tipiyim’

Mahkemeden serbest bırakılan polislerden Özgür Akçiçek ise, “Bugüne kadar meslek hayatım ve öncesinde hiçbir dini yapının içinde bulunmadım. Adımdan anlaşılacağı gibi sosyal demokrat bir ailenin çocuğuyum. Şubede beraber çalıştığım arkadaşlar da bilirler ki küpeli, evde kedi besleyen Alsancak tiplemesinde biriyim” dedi.

‘Savcının talimatını yerine getirdim’

Mahkemede ilk ifadeyi, casusluk soruşturmasını yürüten en önemli isimlerden birisi olan, o zaman amir rütbesinde bulunan Yusuf Usşen verdi. Mahkeme sonunda tutuklanan Usşen, yaptıkları her işi savcının talimatıyla yerine getirdiklerini söyledi.

13 AYRI SUÇLAMA

Fezlekede zanlılar hakkında şu suçlamalar yer aldı: Terör örgütü kurmak, yönetmek, devletin birliğini bozmak, iftira, suç uydurmak, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatının gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi, verileri ele geçirmek, yasaklanan bilgileri açıklamak, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek.

Haberin Devamı