Gazete Vatan Logo

‘Kriz senaryoları yazılıyor’

15 Temmuz’da başarısız olanların bugünlerde başka bir film çevirdiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar” dedi

‘Kriz senaryoları yazılıyor’

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’da darbe girişiminin başarısız olmasının ardından şimdi de kriz çıkarma senaryoları yazıldığını öne sürdü. Yıldırım, ATO Congresium’da düzenlenen “8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi”nin açılışında yaptığı konuşmada, son 10 yıl içerisinde dünyada bir krizin olduğuna işaret ederek, 2008’in sonunda başlayan bu krizin hâlâ sürdüğünü dile getirdi.

6 büyük proje Türkiye’nin

Bu 10 yılda dünyada, 10 büyük proje başladığını hatırlatan Yıldırım, “Bunlardan 6 tanesini Türkiye yapmış. 10 dünya projesinin altısını yapan ülke Türkiye’dir. Nasıl yapmış, lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ekibinin sayesinde yapmış. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Dilin kemiği yok, freni de yok” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu, Osmangazi Köprüsü İzmir-İstanbul Otoyolu, Avrasya Tüneli, Çanakkale Köprüsü, Marmaray, İstanbul-Ankara hızlı treni ve dünyanın en büyük havalimanı örneğini veren Yıldırım, şöyle devam etti: 15 Temmuz’da mesafe alamayanlar, Türkiye’yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. ‘Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz’da beceremediğimiz işi sonlandırırız?’ Ekonomiyle baskılarla kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin. Bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Anafartalar’da ve Kut’ül Amare’de dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz.

Haberin Devamı

Araç sayısı 21 milyon!

Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nda trafikle ilgili bölümü güçlendireceklerini söyleyerek, “Çünkü Türkiye’de trafik yükü, yolculuklar artıyor ve teknoloji çok gelişti, yol standartları çok arttı, buna uygun yapılanmayı yeniden gözden geçirmek gerekiyor. 2003’te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4 bine yakındı. Bugün de aynı. Neye rağmen? Trafikteki araç sayısı yüzde 130 arttı, 8 milyondan 21 milyona çıktı. Yolculuk miktarı 3 kat arttı, 2 milyona yaklaştı. Kaza sayısı da arttı ama ölümlü kazalardaki sayı neredeyse sabit kaldı. Bu başlı başına ne demektir? ‘Yılda ortalama 8 bin insanın hayatını kurtarmak’ demektir. Hedef, sıfır ölümlü kaza” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İstedikleri liseye girecekler’

Başbakan, tüm öğrencilerin istedikleri lise türüne gireceğini yineledi: Bazı şehirlerimizde mahallesindeki okul yetmeyebilir, diğer mahalle, ondan sonraki ilçede liseye başlayacak.