Gazete Vatan Logo

‘Koyamam onu kara toprağa...’

Diyarbakır’da teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polisler dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Özkan’ın eşi 1.5 yaşındaki kızıyla tabutun başında gözyaşı döktü...

‘Koyamam onu kara toprağa...’

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinden çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle Üniversitesi’ndeki hafriyat alanında görevli polislere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 4 polis memuru için dün Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi. Şehit polis memurlar Kadir Miraç Özcan, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Mahmut Ava’nın cenaze töreninde şehit yakınları sinir krizleri geçirdi. Sağlık ekipleri ayakta güçlükle kaldıkları gözlenen ve sinir krizleri geçiren şehit yakınlarına müdahale ederken, şehitler için dualar edildi.

Diyarbakır’da 8 aydan bu yana görev yapan ve 1.5 yaşında Umay adında çocuğu olan şehit polis memuru Miraç Kadir Özkan’ın eşi Semra Özcan’ın sözleri törene katılan herkesi ağlattı. Eşinin tabutuna sarılarak koklayan ve gözyaşlarına boğulan Semra Özcan, “Bak kızın aynı sana benziyor. O da senin gibi güzel. Kalk ne olur. Bana niye bu kez telefon etmedin? Önceki bombada hemen aradın beni aşkım; ‘Ben iyiyim’ dedin. Bu kez aramadın, ben aradım telefona cevap vermedin. Niye telefona cevap vermedin? Oh ne güzel kokuyor, çok güzel kokuyorsun bir tanem. Sen beni niye aramadın aşkım, önceki patlamadan kurtuldu ya hemen aradı ‘iyiyim’ dedi aşkım. Ama ben aradım açmadın, hala arıyorum açmıyor. Koyamam onu kara toprağa çok gen daha 27 yaşında, almayın beni ne olur. Kalk hadi kalk, o şehit oldu, ölmedi” diyerek feryat etti.

Haberin Devamı

Şehit polislerden Kadir Miraç Özcan’ın cenazesi Trabzon’a, Şenali Ocak’ın İzmir’e, Ali Sevim’in Eskişehir’e, Mahmut Ava’nın cenazesi ise, Osmaniye’ye gönderildi.

Doğum günüydü

Şehit polis memuru 28 yaşındaki Mahmut Ava’nın cenazesi doğum gününü olan 17 Ocak’ta memleketi Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde toprağa verildi. Baba Süleyman Ava yakınlarının kolları arasında tören alanına getirilirken, anne Fatma Ava ise oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak, “Oğlum hakkım helal olsun, sende hakkını helal et” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin eşi 3 aylık hamile Gülseren Ava ise törene eşinin polis şapkasıyla katıldı.

1 metrelik çukur oluştu

Haberin Devamı

Sur ilçesinde, 4 polis memurunun şehit düştüğü, 2 polisin yaralandığı bombalı saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Sadi Tanoğlu Köyü Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesiyle 2 metre genişliğinde, 1 metre derinliğinde çukur oluştuğu görüldü. Saldırıda kullanılan patlayıcının tuzaklandığı mezarlıkta da bazı mezarlar tahrip oldu, ağaçlar devrildi. Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor. Olayla ilgili soruşturmada üç kişi gözaltına alındı.