Gazete Vatan Logo

'Koruma’ istedi!

Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Hayal, mahkemeden koruma talep etti

Dink suikastının dünkü duruşmasında azmettiricilikle suçlanan Yasin Hayal, mahkeme başkanına bir not göndererek “Cezaevinde can güvenliğim yok, ‘Boğarız, parçalarız seni’ diyorlar. Beni koruyun” dedi...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davada 18’inci duruşma görüldü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel katıldı. Her duruşmaya takım elbise ile gelen Erhan Tuncel bu duruşmaya kot pantolon ve tişörtle katıldı ve “Takım elbise ile gelemedim. Rahatsızdım mahkemeye de gelemeyecektim kusura bakmayın” dedi.

Mahalleli beni tehdit ediyor

Duruşma devam eden sırada mahkeme başkanına salondaki görevliler aracılığıyla not gönderen Yasin Hayal, cezaevinde tehdit edildiğini iddia etti. Kayıtlara geçmesi için notu okuyan başkan notta, “Mahkeme Heyeti’ne arz ediyorum. Sürekli mahalle sakinleri tarafından cezaevinde rahatsız ediliyorum. Lütfen mahalle sakinlerini cezaevine sokmayın. Gönderecekseniz kendi adamlarınızı gönderin” yazdığını söyledi. Tüm sorulara rağmen gelenlerin kim olduğunu söylemeyen Hayal 30 bin kişilik Pelitli halkının kendisini ölümle tehdit ettiğini cezaevinde can güvenliğinin olmadığını belirtti. Hayal “Koruma mı istiyorsun?” sorusunu ise “Koruma istiyorum” dedi.

Er Cerrah’ı kurtarmak...

Erhan Tuncel ise emniyette, “Hrant Dink Agos Gazetesi’nin önünde ensesinden vurularak öldürülecek. Bunu yapacak olan da Yasin Hayal ya da Ogün Samast” diye bilgi verdiğini söyledi ve “Er Ryan’ı kurtarmak diye bir film vardı. İzlediniz mi? Benim hakkımda yürütülen soruşturmaya da Cerrah’ı kurtarma operasyonu diyelim” dedi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme duruşmayı 29 Temmuz’a erteledi.

‘Koca 4.5 yıl havanda su dövülerek geçti’

Dink Ailesi’nin avukatı Fethiye Çetin duruşmada isyan etti. Ogün Samast’ın babası olan Ahmet Samast’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkemenin birçok talebi reddettiğini söyleyen Çetin, “Yargılamayı bitirme taraftarı olduğunuz ortada. Bu yargılamada 4.5 yıl havanda su dövülerek geçilmiştir. Uzun sürmesini biz de istemeyiz. Ama önemli olan kaliteli yargılama yapmaktır. Soruların peşini bırakan yargılamadan sonuç beklenemez” dedi.

Haberin Devamı