Gazete Vatan Logo

'Köpek zehirlemedim güvercin vurdum’

Ankara Gölbaşı’nda bulunan bir sitede beslenen altı kedi ile beş köpeği zehirlediği iddiasıyla yargılanan doktor Zeynel A.Y., mahkemede skandal ifadelerin altına imza attı. 4 Nisan’da hakkında, “mala zarar verme” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan şüpheli, “Hayvanları ben zehirlemedim. Ortada zehrin olmadığı bir ölüm var. Sadece köpek ölümü yazmaktadır” dedi.

'Köpek zehirlemedim güvercin vurdum’

Kamera görüntülerinde bidonla köpeklerin arkasından gitmesi sorulan doktor, “Bu benim köpekleri zehirlediğim anlamına gelmez. Mantarlı bir ağacım var. Onu ilaçlamak için gittim. Kovanın içinde de bu ilaç vardı” diye konuştu.

Milliyet'ten Paşa Alayurt'un haberine göre, olayın yaşandığı saatlerde ilaçlama yapmadığını iddia eden şüpheli, “Havalı tüfekle köşedeki iki güvercini evime girip yuva yaptıkları için öldürdüm. Benim böyle birşey yapmaya hakkım vardır. Ekstra ekleyeceğim bir şey yoktur” dedi. Davanın müdahillerinden Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Fadime Eymir ise mahkemedeki ifadesinde, “Çocuk doktoru olan ve kendisinin de iki çocuğu bulunan sanığın böyle bir eylemi gerçekleştirmesi nedeniyle akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle akıl sağlığı konusunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.