Gazete Vatan Logo

"Köpeğimi tecavüz etmek için çaldılar"

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde, çiftlik önünde bağlı bağlı bir çoban köpeğinin kimliği belirsiz kişilerce çalınmaya çalışıldığı öne sürüldü. Hayvan sahibinin, "Köpeğimi ya tecavüz etmek için ya da dövüştürmek için çaldılar" iddiaları ise ürküttü.

Adalar Mahallesi'nde çiftliği bulunan ve Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) üyesi olan Sevinç Kadak, bakımını üstlendiği çoban köpeğinin 2 kişi tarafından çalınmak istendiğini ileri sürdü. Çiftliğe gelen 2 kişinin köpeği zincirinden kurtararak götürmek istediğini fakat köpeğin yaklaşık 2 dakika sonra tasmasız bir şekilde geri döndüğü savunan Kadak, çalınan hayvanlara tecavüz edilebileceğini ve köpek kavgalarında yem olarak kullanılabileceği iddiasında bulundu. O kadar başıboş köpeğin içinden neden kendi köpeğinin çalınmak istediğini sorgulayan Kadak, hırsızların onca çabasına rağmen köpeğini halen çiftlikte yanından ayrılmadığını da sözlerine ekledi.

“BENİM YOKLUĞUMDAN FAYDALANIP GELİP ALMIŞLAR”

Olayı İHA’ya anlatan Kadak, kendisinin çiftlikte olmadığı bir zamanda kimliği belirsiz kişilerin gelerek köpeğini çalmak istediklerini ve hayvanının çalındıktan bir süre sonra geri döndüğünü söyleyen Kadak, “Bu hayvan benim kendi çiftliğimin önüne bağladığım bir hayvan. Benim yokluğumdan faydalanıp gelip almışlar. Ben bunları güvenlik kamerasından görüp, gerekli yerlere müracaatımı yaptım. Önce hayvanı götürüyorlar, 2 dakika sonra hayvan ellerinden geri kaçıyor. Köpek kapının önüne kaçınca tasma çalanları ellerinde kalıyor. Bu sefer 2’nci defa tekrar geliyorlar. Güvenlik kameraları görüntülerinde de 2’nci defa gelmeleri mevcut zaten” dedi.

Haberin Devamı

“BENİM AKLIMA GELEN TEK ŞEY TECAVÜZ”

Çalınan hayvanların tecavüze ve hayvan dövüşlerine maruz kalabildiğini aktaran Kadak, “Benim hayvanımı bağlı olduğu için zincirinden çıkartıp, zincirle beraber çiftliğin yan tarafına götürüyorlar. Hayvan oradan tekrar koşturup geri geliyor. Etrafta bir sürü başıboş köpek varken neden benim hayvanımı çaldılar? Benim aklıma tek gelen şey ya tecavüz edecekler ki son yıllarda bu olay çok fazla çoğaldı köpek ve kedi tecavüzü. Sosyal medyadan da bu tecavüz olaylarını takip ediyoruz. Ya da köpek dövüştürmek için benim hayvanımı yem olarak atacaklardı önlerine” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“YASALAR CAYDIRICI DEĞİL”

Sevinç Kadak, bu tür olaylarda yasaların yetersiz kaldığına da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Yasalar yeterli değil, caydırıcı değil. Bu zavallılara nasıl bir çare bulabiliriz? Yetkililerin özellikle bu işe mutlaka bir el atmaları gerekiyor. Sürekli bu tür olayları okumaktan bizim psikolojimiz de bozuldu. Elimizden gelen kadarıyla bu olayların peşine düşüyoruz ama görmediğimiz daha nice olaylar var.”

Öte yandan güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kimliği belirsiz iki kişinin çiftliğin önünde kulübesinde bağlı bir köpeği zincirinden tutarak götürdükleri ve bu kişilerin köpekle beraber kameraların açısından çıktıkları görülüyor. Görüntülerin devamında ise, bir süre sonra köpeğin tek başına yuvasına geri döndüğü, kimliği belirsiz kişilerin de köpeğin arkasından geldikleri bulunuyor. Bu kişilerin ellerinden kaçırdıkları ve çiftlik civarında dolaşan köpeğin etrafında bir süre daha dolaştıktan sonra bölgeden uzaklaştıkları da kameralar tarafından saniye saniye kaydedilmiş.

Haberin Devamı