Gazete Vatan Logo

‘Köpeğim yanımda kalsa denize düşüp ölmezdi’

İDO’ya ait deniz otobüsünde bir görevli, 3 aylık Beylis adlı köpeği denize düşürdü. Beylis telef olurken, sahibi Şeyma Kaya “Köpeğimi bavulların olduğu bölüme götürdüler, yanımda kalsa şimdi yaşıyordu, dava açacağım” dedi

‘Köpeğim yanımda kalsa denize düşüp ölmezdi’

İstanbul’daki evlerinde Pug cinsi olan 3 aylık Belis ve 1.5 yaşında Tekila adlı köpekleri besleyen Şeyma Kaya (17), tatil için Yenikapı’dan hareket eden ‘Burak Reis 3’ adlı Deniz Otobüsü ile Avşa’ya yolcu etti. İddiaya göre Kaya, yanında yolculuk yapmasını istediği Beylis adlı köpeğini görevlilerin ısrarı üzerine bavulların bırakıldığı bölüme koydu.

Yolculuk sonrası köpeği almak için bavulların olduğu yere giden Şeyma Kaya, bu sırada “denize köpek düştü, boğuluyor” sesleri duyunca hemen dışarı çıktı. Düşen köpeğin Beylis olduğunu gören genç kız, “Ben size demedim mi köpeğimi yanıma alayım” diye bağdı. Düştüğü denizden taşıma kutusunda çıkartılan ve yuttuğu suları çıkarması için sallanan Beylis daha sonra baygın halde Şeyma Kaya’ya verildi. Şeyma, Avşa’ya gelen annesi ile birlikte köpeğini veteriner hekime götürdü ancak hayvan telef oldu. Şeyma Kaya ve ailesi jandarma’ya giderek İDO’dan şikayetçi oldu. Veterinerden aldığı köpeğin boğularak öldüğü raporunu ise şikayet dilekçesine ekledi.

‘Sushi’ de benzer bir olayda ölmüştü
İstanbul’da yaşayan ve Ramazan Bayramı tatilini de fırsat bilen İpek ve Orçun Orhan kardeşler, tatillerini Muğla’da geçirmek üzere 17 Haziran sabahı İDO’ya ait Adnan Menderes Feribotu’na binmişti. Orhan kardeşler yanlarında bulunan Golden Labrodor melezi ‘Sushi’ adlı 8 yaşındaki köpeklerini ise görevlilerin uyarısı üzerine evcil hayvanların bulunduğu bölüme bırakmıştı. Yolculuk sonrası Orhan kardeşler köpeklerinin telef olduğunu öğrenince şok oldular. İpek ve Orhan kardeşler henüz hazırlanmayan nekropsi (hayvan otopsisi) raporuna (hayvan otopsisi) göre İDO hakkında dava açacak.

Haberin Devamı