Gazete Vatan Logo

‘Konuyu siyasallaştırmak Ermenilere zarar verir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile kamu kuruluşlarının yaptırdığı 195 tesis ve hizmetin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alandakilerden 7 Haziran’da üzerlerine düşeni yapmalarını istedi ve başkanlık sistemi için destek istedi. Erdoğan konuşmasında Avrupa Parlamentosu’nun 1915 kararını, Papa’nın açıklamalarını ve AP’nin kınandığı metne imza atmayan HDP’yi sert sözlerle eleştirdi:

HEMEN CEVABINI VERDİK: Avrupa Birliği Parlamentosu’nda 1915 Ermeni Tehciri’nin 100’üncü yılını bahane ederek yeniden ve daha güçlü şekilde ülkemize saldırmaya, milletimizi karalamaya başladılar. Papa böyle bir ithamda da bulundu. Gerçi hemen cevabını verdik. Şimdi yaptıkları yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar. Daha Papa yaptığı yanlışı düzeltmeden bu defa Avrupa Parlamentosu benzer bir hezeyanı sergiledi. Avrupa Birliği Parlamentosu böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar? Bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar.

Haberin Devamı

BE VİCDANSIZLAR: Türkiye’de yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunuyor. Bir de Ermenistan’dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz, onlara zulmettik mi? Biz, onlara ev sahipliğini yapıyor muyuz? Bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar? Nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz? Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir.

HADDİNE Mİ? Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi? Ermenistan’a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ’ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile her türlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak. Ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler.

Haberin Devamı

ÖRGÜTÜN TEMSİLCİSİ: Parlamento başkanlarımız ortak bir bildiri çağrısı yapıyor. 3 parti buna imza atıyor. Terör örgütünün temsilcisi konumundaki parti buna imza atmıyor. Hani bunlar Türkiye’nin partisiydi hani Türkiye’yi temsil ediyordu.”

Olmadı, referandum

Konuşmasında başkanlık sistemi için destek isteyen Erdoğan şunları söyledi: “Yeni Türkiye hedefinde yeni anayasa ve başkanlık sistemi şart. Bunun için de ne gerekiyor. 367 ben dedim 400 milletvekili verin şu başkanlık sistemini parlamentoda çözelim. Olmadı referandum. Bu referanduma benim halkım evet diyecektir. Şu anda kamuoyu araştırmalarında da bunu görüyoruz zaten. 14 Ağustos 2014’te parlamenter sistem buzdolabına kondu.

‘Ekonomide kriz aşılacaktır’
Erdoğan, ekonomide geçici kriz olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Türkiye ekonomide de çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bu ara kur nedeniyle 800 milyar dolara düştü milli gelir. Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz aşılacaktır. Onun için gençler Türkiye’nin güçlü olması şart. Güçlü Türkiye şart. Eğer bir şu anda kendi helikopterimizi yapıyor muyuz? Tankımızı da yapacağız topumuzu da yapacağız. Ekonomideki son dönemde patinaj görüntüsüne şahit oluyoruz. 2008 krizi tüm dünyayı kasıp kavururken bu kriz Türkiye’yi teğet geçecek demiştim. Gereken tedbirleri aldık. Bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin ihtiyaçlara göre yeni bir yaklaşımla güçlünedirilemise konusunda hayata geçiriliyor. Küresel çalkantıların yerine oturulmasıyla 2023 hedeflerine odaklanacaktır.”

Haberin Devamı