Gazete Vatan Logo

‘Konuşurum ama bana dokunmayın’

ABD Başkanı Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, seçim kampanyası döneminde Rusya ile işbirliği yaptığı iddialarıyla ilgili ifade vermeyi teklif etti. Flynn konuşması karşılığında dokunulmazlık istedi

‘Konuşurum ama bana dokunmayın’

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, hakkındaki iddialar konusunda ifade vermek için ‘dokunulmazlık’ talebinde bulundu. Şubat ayında görevine son verilen Flynn, ABD’deki Rus devlet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler konusunda, Beyaz Saray’ı yanlış yönlendirmekle suçlanmıştı.Flynn’in avukatı Robert Kelner, müvekkilinin ‘anlatacak şeyleri olduğunu’ söyleyerek, yargılama süreci için ‘koruma’ talep ettiklerini açıkladı. Flynn’in görevden alınmasına neden olan Rusya ilişkileri, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yanı sıra, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun ilgili komiteleri tarafından da mercek altına alınmıştı.

Pazarlık sürüyor

Senato İstihbarat Komitesi’nde müvekkili adına soruları yanıtlayan Kelner, ‘dokunulmazlık’ talebiyle ilgili soruya direkt olarak yanıt vermedi ancak, “Aklı başında hiçbir insan, böylesine siyasi hale gelmiş, cadı avına dönüşmüş bir soruşturmada, bazı teminatlar almadan ifade vermeye razı olmaz” diye konuştu. Komitede Perşembe günü gerçekleşen oturumda, Demokrat senatörlerden Mark Warner, Moskova’nın ABD seçimlerini ‘ele geçirmeye’ çalıştığını söyledi. Warner, Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania gibi kilit eyaletlerde, Rusya’nın dezenformasyon yayacak teknolojiler kullanmış olabileceğini vurguladı. Komitedeki Cumhuriyetçi isimlerden olan Richard Burr ise, Flynn’in sorgulanması için ‘müzakerelerin’ sürdüğünü, ancak henüz bir gün belirlenmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Trump destek verdi

Başkan Trump, Flynn’in ifade vermek için dokunulmazlık talebinde bulunmasını destekledi. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Mike Flynn dokunulmazlık istemeli. Zira bu, seçimlerin kaybedilmesinin mazereti olarak basın ve Demokratlar tarafından başlatılan tarihi büyüklükte bir cadı avı!” ifadelerini kullandı.

Kendini suçlu gösterdi

Emekli bir general olan Michael Flynn, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar konusunda Rus Büyükelçi Sergey Kislyak’la konuştuğunu reddetmişti. Ancak Flynn, ortaya çıkan telefon görüşmesi ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin Beyaz Saray’ı uyarması sonrası görevden alınmıştı. Flynn daha önce, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın adının karıştığı e-posta soruşturmasıyla ilgili NBC televizyonuna verdiği mülakatta, “Eğer dokunulmazlık aldıysan muhtemelen bir suç işlemişsindir” ifadelerini kullanmıştı. Flynn, Obama yönetiminde Savunma İstihbarat Kurumu’nın direktörülüğünü yapmıştı. Obama’yı, DEAŞ örgütüyle mücadele yöntemleri konusunda eleştirince 2014’te görevine son verilmişti.

Haberin Devamı